Unfair for McLaren

Lando Norris Copyright McLaren Media

Formel 1 kører grundlæggende med 2020-modeller i 2021, men der bliver visse ændringer, samt holdene får to muligheder for at lave ændringer i løbet af 2021 i form af to tokens.

For de fleste hold er alt godt, men for McLaren er det et problem for de skifter fra Renaults motor og gearkasse til Mercedes’ tilsvarende. Problemet for McLaren er, at det koster dem de to tokens de har til rådighed, mens Racing Point (Aston Martin næste år, red.) får i kraft af deres motoraftale den opgraderede motor og gearkasse gratis.

Andreas Seidl, Team Principal, McLaren
Copyright McLaren Media

Det finder McLaren unfair og til dels forstår man godt McLaren teamchef Andreas Seidl. Da McLaren laver motoraftalen med Mercedes var der ikke noget, der hed corona og de nye biler samt budgetloftet skulle indføres til næste år.

Så kom corona og ændrede hele 2020, og det er den tilfældighed McLaren mener er unfair over for dem. De skal tilpasse Mercedes’ motor og gearkasse til et chassis tilpasset Renaults motor og gearkasse. Derfor mener de, at deres motorskifte bør være gratis ligesom hos Racing Point.

FIA vil dog ikke lade McLaren få en gratis udskiftning.

Alpha Tauri nyder samme fordel som Racing Point, da de også har købt en masse dele af Red Bull Racing.