Undgå trippleheaders

Sergio Perez og Charles Leclerc i kamp Copyright Pirelli

Formel 1 bør droppe brugen af trippleheaders. De tre løbsweekender har en fysisk og personlig pris, som bør undgås. Det siger Haas teamchef Gunther Steiner.

For godt nok har CoVid19 gjort det nødvendigt i 2020, men i 2021 var de allerede planlagt i kalenderen, og det bør undgås fremadrettet.

Gunther Steiner
Copyright Haas F1 Media

“Vi fortsætter med at forhandle med FOM, og da pandemien ikke er ovre endnu, bliver kalenderen ved med at blive ændret.”

“Vi bør forsøge at undgå disse serier af tre løb i træk.”

“Det virker på mig som, at det er bedre med at have flere dobbeltløb end fire serier af tre løb på en sæson.”

“Med sådan en kalender bruger holdet en hel måned væk hjemmefra, og mens det sker, så arbejdes der i tre løb, hvilket i sig selv giver en masse stress. Jeg er sikker på, at de vil tænke over det.”

Første trippleheader i år blev Frankrig – Styrien – Østrig, den næste bliver Belgien – Holland – Italien, siden kommer Rusland – Tyrkiet – Japan og indtil videre USA – Mexico – Brasilien.

Med aflysningen af Australiens GP kan det sagtens tænkes, at vi får en Bahrain/andet løb-Saudi-Arabien – Abu Dhabi til at lukke sæsonen.

“Det er endnu sværere at afvikle flere oversøiske løb i træk, med de konstante tidszoneskift.”

Fernando Alonso og Stefano Domenicali
Copyright Alpine Racing

Fernando Alonso som kører har også en mening. Til spanske medier udtalte han:

“Det er et meget intenst år hvad angår racing.”

“Vi ser nogle løb blive aflyst, og den efterfølgende uge er de (FOM, red.) allerede i gang med at kigge efter et nyt sted.”

“Nogle gange tænker man, med den kalender vi har…men nej. De putter hurtigt et nyt ind. Vi er bare nødt til at tage det filosofisk og køre året som forberedelse til 2022.”