Tost rasende

Franz Tost Copyright Red Bull Contentpool

AlphaTauri teamchef Franz Tost var rasende efter en sæsonstart, der i bedste fald kan kaldes skuffende, nok mere katastrofal for Red Bulls søsterhold. Det kan godt komme til at koste hoveder hos det italienske hold.

“Under vintermåneder fortalte de (ingeniørerne) mig, at bilen er fantastisk, vi er i god fremgang. Så kommer vi til Bahrain og vi er ingen steder.”

“Vi havde det svært i Bahrain, der ser lidt anderledes ud her. Jeg håber, at vi i det mindste kan få en bil i Q3 (ordene faldt under teamchef-pressekonference lørdag), men vi skal lave en masse ting for at gøre bilen hurtigere, specielt på den aerodynamiske side.”

Hverken Yuki Tsunoda eller Nyck de Vries kom ud af Q1.

“Der kører forskellige programmer. Ingeniørerne fortæller mig, at vi har haft god fremgang, men jeg stoler ikke længere på dem.”

“Jeg ønsker bare at se omgangstiden fordi det er de´t eneste, der virkelig tæller.!

“Igennem vintermåneder så vi, at i det mindste på papir, på en computer, at vi havde god fremgang sammenlignet med sidste års bil, men alle de tal nu, som jeg har sagt før, jeg stoler ikke på dem længere.”

Yuki Tsunoda
Copyright Pirelli

“Jeg vil nu se med de næste skridt, at vi går i den rigtige retning, at vi kan forbedre bilens ydeevne, at vi er i stand til at gøre dette. Der er et særligt designarbejde på gulvet, bremsekanaler og alle de andre aerodynamiske dele.”

“En masse analyser var blevet gennemført af ingeniørerne mellem Bahrain og denne begivenhed, hvilket førte til nogle interessante retninger til at arbejde med opsætningen på denne bane.”

Yuki Tsunoda blev nedkæmpet af Kevin Magnussen
Copyright Pirelli

Sagde chefløbsingeniør Jonathan Eddolls.

“Saudi-Arabiens karakteristika er ret anderledes, især med kravet om en mere effektiv bil og god ydeevne i høj hastighed. På nogle måder forventede vi, at dette ville passe bedre til vores bil.”

“Fokus i FP1 for Nyck var at gennemføre så mange omgange som muligt, da det er første gang, han kører her. For Yuki havde vi en række aero-tests at gennemføre, så vi var nødt til at ofre noget tid i garagen for at gennemføre disse; men de er vigtige for at hjælpe med udvikling.”