Toscanas GP – Lewis tog sejr nummer 90 i kaotisk grand prix

Bottas, Hamilton og Albon på podiet i Toscana/Mugello Copyright Red Bull Contentpool

Ferraris jubilæumsløb nummer 1000 blev en kaotisk affære, der bød på to røde flag og tre starter. Da løbet sluttede næsten en time efter den forventede tid var det med de to Mercedes som de sædvanlige vindere og igen med Lewis Hamilton forrest.

Allerede i starten blev det kaotisk, da flere biler ramte sammen. Carlos Sainz spandt rundt, Max Verstappen og Pierre Gasly endte i gruset og Romain Grosjean fik skader på sin Haas. Det betød safety car med det samme på banen og lige til dette løb var safety car lakeret rødt.

Starten på Toscanas GP
Copyright Pirelli

Mugellos layout har start/mål-stregen meget langt oppe på langsiden og det fik nogle af kørerne bagerst til at accelerere for tidligt. Det resulterede i kaos, da overhalinger og nedbremsninger inden målstregen overhovedet var nået og det gav flere sammenstød, der kostede fire biler deres videre deltagelse i løbet, inklusiv Kevin Magnussen, der var en af flere kørere der blev kaldt op til banens stewards efter løbet.

Safety Car i Mugello
Copyright Daimler Benz

Valtteri Bottas havde taget starten første gang de røde lamper slukkede, men ved den første genstart var det Lewis, der tog føringen i første sving. Der var gode kampe blandt kørerne bagefter og der blev spekuleret i dækstrategier.

Lando Norris
Copyright McLaren Media

Valtteri Bottas meldte til Mercedes, at han ville have det modsatte dæk af Lewis Hamilton, men Mercedes trak Bottas ind først af sikkerhedsmæssige årsager, og kort efter blev Lewis også taget ind.

Charles Leclerc
Copyright Ferrari Media

Lance Stroll gjorde en god figur, men på banens sving otte og ni kom han for langt ud på kerben og endte med høj fart i dækmuren. En kørerfejl eller en teknisk fejl. Lance kaldte punktering ind til pitten, men dækmuren skulle laves og der kom på ny rødt flag. Først blev Safety Car dog sendt på banen, så en del kørere gik i pit. En af dem var Kimi Raikkonen, der kørte over spærrefladen indtil pitten. Det gav ham senere en femsekundersstraf.

Daniel Ricciardo
Copyright Renault F1 Team

Da løbet blev genstartet med 13 omgange tilbage tog Lewis’ starten og Daniel Ricciardo snuppede plads to fra Valtteri Bottas. Det tog dog ikke lang tid før Valtteri kunne tage pladsen tilbage, så Renault-køreren var nede på plads tre.

Alexander Albon havde fået styr på sin Red Bull, der i de første to tredjedele af løbet ikke havde været specielt hurtig, men så kom der gang i hans RB16. Han kørte dog op til Daniel Ricciardo og i to omgange lignede det, at han faktisk kunne angribe Valtteri Bottas.

Alexander Albon fik endelig sin podieplacering
Copyright Red Bull Contentpool

Men så trådte finnen lidt mere på speederen og trak fra og sidste del af løbet handlede mere om Bottas havde en chance for at angribe Lewis Hamilton. Det havde han ikke, og Lewis bankede en 1.18.833 ind som hurtigste omgang på omgang 58.

Podiet i Toscana/Mugello
Copyright Red Bull Contentpool

George Russell havde kørt et flot løb og lå længe ind til sidste genstart på en pointgivende plads, men Kimi Raikkonen kunne trække så meget fra, at han kun mistede en placering til Charles Leclerc.

Ferrari fik dog også plads 10 til Sebastian Vettel, så begge kørere fik point i jubilæumsløbet og George Russell nåede endnu engang ikke pointene.

Det endelige resultat blev:

Plads Kører Team Afstand
1 Lewis Hamilton Mercedes-AMG Petronas Formula One Team 2t19m35.060s
2 Valtteri Bottas Mercedes-AMG Petronas Formula One Team 4.880s
3 Alexander Albon Aston Martin Red Bull Racing 8.064s
4 Daniel Ricciardo Renault DP World F1 Team 10.417s
5 Sergio Perez BWT Racing Point F1 Team 15.650s
6 Lando Norris McLaren F1 Team 18.883s
7 Daniil Kvyat Scuderia AlphaTauri Honda 21.756s
8 Charles Leclerc Scuderia Ferrari 28.345s
9 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Racing ORLEN 29.770s
10 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari 29.983s
11 George Russell Williams Racing 32.404s
12 Romain Grosjean Haas F1 Team 42.036s
Lance Stroll BWT Racing Point F1 Team Uheld
Esteban Ocon Renault DP World F1 Team Bremser
Nicholas Latifi Williams Racing Kollision
Kevin Magnussen Haas F1 Team Kollision
Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Racing ORLEN Kollision
Carlos Sainz Jr. McLaren F1 Team Kollision
Pierre Gasly Scuderia AlphaTauri Honda Kollision
Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing Kollision