StefaYES eller StefaNO

Stefano Domenicali, her fra sin tid som CEO hos Lamborghini. Copyright Lamborghini

Den nye chef Formel 1, Stefano Domenicali, har i en video på Formel 1’s officielle side, kaldet StefaYES or StefaNO, hvor han svarer på nogle af de spørgsmål, som mange er interesserede i at få svar på.

Der kom nogle spændende svar og et af dem er et comeback til Afrika. Svaret YES kom til om Afrika ville være tilbage på kalenderen indenfor de næste fem år. Noget som Chase Carey og den tidligere F1-zar Bernie Ecclestone, også snakkede om.

Det vil naturligvis ske på Kyalami-banen, der har været en del af Formel 1 ad flere omgange. Vi skal dog tilbage til 1993, hvor det sidste af to løb blev kørt med Alain Prost som vinder. Banen er siden 1993 blevet opgraderet til Grade 1-standard, og flere store løbsklasser har eller kører stadig på banen.

Indenfor fem år kan det blive Formel 1’s tur til igen at trykke speederen i bund.

W Series skal være med til at skabe den næste kvindelige F1-kører
Copyright W Series

Den næste kvindelige Formel 1-kører er i F1 indenfor de næste ti år. Noget som vi har ventet årtier på, men alle tidligere forsøg er endt tidligt. Tættest på i nyere tid var Tatiano Calderon, der nåede F2, men uden resultater at tale om. W Series skal hjælpe kvinderne på vej.

Miljømæssigt skal Formel 1 også være co2-neutral indenfor de næste 10 år, hvilket blandt andet skal ske gennem miljøvenlig benzin. USA skal også have et grand prix nummer to, hvilket skal ske indenfor de næste tre år.

Men hvor bliver det? Miami er stadig planen, men sandsynligheden for et comeback til Indianapolis ligger i kortene.

Heldigvis var der også et spørgsmål, som Stefano svarede NO til. Grand Prix-weekenderne bliver ikke reduceret til to dage. Noget som er godt for banerne, for rejseselskaberne og andre, der tager til banerne i stedet for skærmen.