Stadig tvivl om sprintløb

Starten på sæson 2021 og Bahrains GP Copyright Red Bull Contentpool

Der er planlagt tre sprintløb, som skal erstatte kvalifikationen lørdag. Den køres i stedet fredag for at finde startrækkefølgen til lørdagens 100 km sprintløb. Der er dog visse risici ved et sprintløb, som holdene ikke er glade for.

Der er specielt to ting, som der skal findes en løsning på. I en sæson med et budgetloft, så er det ikke gratis at skulle køre tre sprintløb ekstra. Et er der driftsomkostningerne, men sekundært er der også risiko for et uheld eller bare en skade på bilen.

Det vil koste penge, måske mange penge i tilfælde af et uheld på banen som Nikiti Mazepins i Bahrain, det kan koste tid og dermed give et brud på den spærretid som mekanikerne er underlagt.

Derfor skal der findes en løsning, hvis sprintløbsideen skal efterprøves i år.

Zak Brown
Copyright McLaren Media

Zak Brown fra McLaren udtaler:

“Det er noget som skal adresseres.”

“Sprintkvalifikation vil koste flere penge og kan koste væsentlig flere penge, hvis der er uheldsskader. Jeg tror der er flere forskellige forslag på bordet.”

Toto Wolff fra Mercedes er ikke direkte modstander, men det er svært med budgetloftet.

“Jeg mener det er værd at prøve, men vi har simpelthen ikke den margen til at gøre det og så finde ud af, at der er en halv million pund eller mere, som vi skal finde indenfor budgetloftet.”

“Det kunne betyde, at vi skulle fyre folk igen og det er ikke der, hvor vi ønsker at gå hen – overhovedet.”

Christian Horner
Copyright Red Bull Contentpool

Red Bulls Christian Horner udtaler:

“Basalt set er det investering fra holdene til FOM, der siger ‘ok, vi støtter op om det i håbet om, at det vil generere fremtidig revenue, fremtidig interesse, fremtidige fordele.”

“Men der skal være en fornuftig godtgørelse, der tager højde for det (de ekstra omkostninger). Som Toto siger, pludselig at have en variabel som dette er noget, der skal imødekommes. ”

FOM skulle efter sigende være klar til betale holdene et beløb til hvert af de tre sprintløb, men om beløbet er stort nok og om det får indflydelse på budgetloftet, ved vi ikke endnu.