Sen løbsstart til Las Vegas GP

Las Vegas F1 GP rendering Copyright lasvegasf1gp.com

To ting skiller sig ud omkring løbet i Las Vegas. Det ene er løbstidspunktet, som for det første er en lørdag, men også tidspunktet for afviklingen af løbet. Det bliver et ægte natteløb, der løber frem til midnat.

For starten på Las Vegas F1 GP er sat til klokken 10 pm lokal tid. To timer senere end løbene i Singapore og Saudi-Arabien, men med den forskel, at løbet køres lørdag aften.

Der er flere grunde til dette. Den primære er faktisk Europa, da det betyder Formel 1 til morgenkaffen, men også Fjernøsten vil nyde godt af tidspunktet som ligger efter middagstid.

Den sekundære er livet i Vegas med fuld gang i casinoerne i byen, der aldrig sover. At Formel 1 gerne ville til Las Vegas ses i, at det er Formel 1 selv, der er promotor på løbet. Det betyder alle udgifter afholdes af Formel 1, men også alle indtægter i form af billetter, sponsorer m.m

Den amerikanske østkyst kommer til at betale prisen. For dem bliver det et ægte natteløb med en løbsstart natten til søndag klokken 2.00. I Danmark skal løbet køres klokken 7 om morgenen, mens Kina og Japan får tidlige eftermiddagsløb med henholdsvis løbsstart klokken 13 og 14.

CEO Stefano Domenicali udtaler

“Formel 1 kan ikke være statisk.”

“At have et løb på lørdag kl. 15.00, det ville være en total fejltagelse. Det er grunden til, at vi er fleksible, vi viser, at det er det rigtige tidspunkt til at have det bedste show i denne sammenhæng.

Hvis alt går efter planen, så er kontrakten med Las Vegas’ myndigheder gældende i ti år.