Saudi – Kval – Max smed pole

Lewis Hamilton Copyright Mercedes AMG

Lewis Hamilton tog pole position i sidste forsøg på Jeddah Corniche-banen, men selv om Lewis kørte pole hjem, så var det hans held, at Max Verstappen crashede ud af sving 27 på sidste omgang.

På Max Verstappens sidste omgang blokerede han et dæk ind i sving 27 (sidste sving, red.) og kom for langt ud. Efter anden sektortid var han mere end to tiendedele hurtigere end Lewis Hamilton. Valtteri Bottas tog plads 2 på startgridden.

Inden vi kom til Maxs uheld var der dog to kvalifikationssessioner, der skulle gennemføres, og der blev travlt allerede fra start af. George Russell var første mand ude i Q1 og blev dermed første mand med en tid. Den lød på 1.30.964, men den skulle blive slået med det samme.

Soft var dækket som blev brugt hos alle kørere og selv om banen blev hurtigere, så var der masser af trafik rundt på banen, men der var heller ikke langt mellem kørerne. Da de 18 minutters Q1 var slut var de 15 første indenfor et sekund.

Stor var skuffelsen hos Aston Martin, der måtte tage til takke med P17 og P18, så de fem der røg ud i Q1 blev

16. Nicholas Latifi
17. Sebastian Vettel
18. Lance Stroll
19. Mick Schumacher
20. Nikita Mazepin

Lance Stroll
Copyright Aston Martin Racing

Q2 havde også masser af biler på banen med det samme. Hele 12 af 15 biler var på banen, da sessionen blev grøn. Alle kørere var ude på mediumdæk og Max Verstappen kørte 1.27.953 som sin første tid. Hurtigere end softtiden i Q1, så man begyndte at tænke på om Medium måske er et hurtigere dæk end Soft på banen.

Lewis Hamiltons første omgang blev ramt af massiv trafik på stykket ned til sving 27. Han kører en ny opvarmningsomgang og laver fejl. Lewis beklager sig over manglende grip, og det kunne Carlos Sainz nok snakke med om.

Hans spandt sin Ferrari, så den røg baglæns ind i safer-muren og fik en skade. På vej i pit fik han så lige spærret for Lando Norris. Carlos kom tilbage på banen, men Ferrari havde ikke lavet bagvingen, så han mister kontrollen og får ødelagt sin sidste omgang. P15 til Carlos Sainz.

Sergio Perez får kørt en 1.27.946, Lewis Hamilton kommer ned i 1.27.712. Kimi Raikkonen og Valtteri Bottas rammer hinanden ude på banen, men der sker heldigvis ingen alvorlig skade og Kimi fortsætter for fuld fart.

Da Q2 slutter er det med følgende fem ude.

11. Daniel Ricciardo
12. Kimi Raikkonen
13. Fernando Alonso
14. George Russell
15. Carlos Sainz

Daniel Ricciardo
Copyright Mclaren Media

Soft var på bilerne igen i Q3 og selv om Charles Leclerc var først på banen i den afgørende del af kvalifikationen, så var han treer på banen, da han satte gang i sin første flyvende omgang. De to Mercedes havde begge overhalet på opvarmningsomgangen.

Hamilton laver en fejl på sin første flyver, men kører så 1.28.035 i første rigtige forsøg. Valtteri Bottas kører 1.28.143, så her er teorien om medium–dækket i gang. Max Verstappen kører dog 1.27.653 i sit første forsøg.

Valtteri Bottas presser sin Mercedes ned i 1.27.974, men alligevel langt fra Max. Da kørerne kommer ud på sidste forsøg er banen blevet endnu hurtigere. Lewis Hamilton kører 1.27.511, men Max Verstappen kører lilla i både sektor et og to. Oppe med mere end to tiendedele kommer han til sving 27, men blokerer et fordæk og det får bilen til at køre så bredt igennem sving 27, at han rammer muren og brækker hjulophænget.

Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool

Dermed er Lewis Hamilton på pole foran Valtteri Bottas, som også forbedrer sig i sidste forsøg. Max Verstappen bliver treer til stor skuffelse for hele Red Bull-racing.

Top 10 blev:
1. Lewis Hamilton
2. Valtteri Bottas
3. Max Verstappen
4. Charles Leclerc
5. Sergio Perez
6. Pierre Gasly
7. Lando Norris
8. Yuki Tsunoda
9. Esteban Ocon
10. Antonio Giovinazzi

Husk løbet køres 18.30 og kan ses på TV3+, Viaplay, Viaplay UHD og F1TV Pro.

Saudi-Arabien – Kval – 2021