Ruslands GP – Lewis tager sejren

Lewis Hamilton vandt i Sochi 2019 Copyright Pirelli

Ruslands Grand Prix lignede en Ferrari-fest, men endte med endnu en Mercedes 1-2 og så var det Ferrari selv, der startede nedturen. Det startede ellers godt, da et slipstream-samarbejde i starten fik Vettel forbi Lewis Hamilton i starten.

Det var dog ikke planlagt, at Sebastian Vettel også skulle tage Charles Leclerc og komme i front af løbet. Her kørte han hurtigere og hurtigere, men aftalen var, at Vettel skulle give pladsen tilbage. Det var Sebastian dog ikke interesseret i, da det ville betyde, at Lewis Hamilton ville komme tættere på og med Lewis på medium, ligesom Valtteri Bottas, så ville det give ham en fordel sidst i løbet.

Starten på Ruslands GP
Copyright Red Bull Contentpool
Tæt kørsel i sving 2
Copyright Racing Point F1

Så Vettel trak fra i spidsen og Leclerc forsøgte at holde en afstand, hvor han kunne passe på dæk og biler. Ferrari trak Charles Leclerc i pit og sendte ham afsted på 2.5 sekunder på medium og han kom på banen efter Valtteri Bottas. På dette tidspunkt begyndte Lewis Hamilton at køre hurtigere på sine medium end Vettel på sine Soft. Mere end to sekunder kørte han ind før Ferrari trak Vettel i pit.

Sebastian kom på banen efter Charles Leclerc, så aftalen blev overholdt, men Lewis Hamilton var nu kommet tættere på. Endnu værre blev det, da Sebastian udgik med et problem med en hybridkomponent og han stoppede et sted på banen, hvor det var nødvendigt at sætte VSC på banen. Dermed fik Mercedes to stort set gratis pit stop og lå nu 1-2.

Den lange langside
Copyright Red Bull Contentpool
Kevin Magnussen foran en Racing Point
Copyright Haas F1 Media

Der gik dog ikke lang tid fra VSC’s afslutning til den rigtige safety car skulle i brug. George Russell skøjtede af banen og endte i dækmuren. Det fik efterfølgende Williams til at trække Robert Kubica ud af løbet af sikkerhedshensyn.

Flere kørere skyndte sig at udnytte situationen til at tage et nyt pit stop. Kevin Magnussen var en af de kørere, der tog et “gratis” pitstop og stadig kunne holde sig i pointene. Charles Leclerc nåede også et pit stop og kom tilbage på soft uden at miste tredjepladsen.Til stor overraskelse for Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton foran Valtteri Bottas og Charles Leclerc
Copyright Pirelli
Lewis Hamilton vandt i Sochi
Copyright Daimler Benz

Lewis Hamilton tog genstarten og trak fra med hurtige omgange. Bottas var den tro væbner og holdt Leclerc efter sig, Max Verstappen var på plads fire, men den store spænding foregik bag Top 4.

Carlos Sainz og Kevin Magnussen lå som best of the rest, men en Alexander Albon, der startede fra pitten fik fart i bilen og kørte sig op igennem feltet. Han sloges lidt med Kevin Magnussen, men kom forbi og gjorde også det onde ved Carlos Sainz. Dermed var han femmer og havde kørt sig igennem feltet, dog med hjælp af to VSC og en ægte safety car-periode.

Da Albon kommer forbi, så mister Kevin kortvarigt momentum og Sergio Perez kommer i DRS på danskeren. For enden af langsiden trækker Kevin til højre for at blokere Sergio Perez, men den beskidte asfalt sender ham i afkørselsarealet. Her kommer Kevin forkert ud på banen og bliver idømt fem strafsekunder. På nuværende tidspunkt er Kevin nede på plads otte, men danskeren tager sig sammen og kører hurtigt.

Han kommer over målstregen mere end fem sekunder foran Nico Hulkenberg og kører Haas’ første point hjem i lang tid. Oppe i front smider Lewis Hamilton en hurtigste omgang på 1.35.761 på tredjesidste omgang.

Fuldt hus for Lewis Hamilton, der tager de 25 point for sejren og et ekstra point for hurtigste omgang. Sådan var manuskriptet ikke skrevet, da kørerne gik i gang med formationsomgangen klokken 13.10.

En meget glad Lewis Hamilton
Copyright Daimler Benz

Bortset fra første omgang, hvor et sammenstød mellem Romain Grosjean, Antonio Giovinazzi og Daniel Ricciardo rammer hinanden. Romain ender i dækmuren og der kommer VSC. Daniel Ricciardo punkterer, lunter i pit og ender med at udgå på omgang 26.

Et løb der bød på taktisk kørsel, tæt race og ikke så mange DRS-overhalinger, som man kunne have frygtet.

Resultatet af Ruslands Grand Prix 2019 blev:

Plads Kører Team Omg. Afstand
1 Lewis Hamilton Mercedes 53 1t33m38.992s
2 Valtteri Bottas Mercedes 53 3.829s
3 Charles Leclerc Ferrari 53 5.212s
4 Max Verstappen Red Bull/Honda 53 14.210s
5 Alexander Albon Red Bull/Honda 53 38.348s
6 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 53 45.889s
7 Sergio Perez Racing Point/Mercedes 53 48.728s
8 Lando Norris McLaren/Renault 53 57.749s
9 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 53 58.779s
10 Nico Hulkenberg Renault 53 59.841s
11 Lance Stroll Racing Point/Mercedes 53 1m00.821s
12 Daniil Kvyat Toro Rosso/Honda 53 1m02.496s
13 Kimi Raikkonen Alfa Romeo/Ferrari 53 1m08.910s
14 Pierre Gasly Toro Rosso/Honda 53 1m10.076s
15 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari 53 1m13.346s
Robert Kubica Williams/Mercedes 28 Udgået
George Russell Williams/Mercedes 27 Udgået
Sebastian Vettel Ferrari 26 Udgået
Daniel Ricciardo Renault 24 Udgået
Romain Grosjean Haas/Ferrari 0 Udgået