Roberto Merhi arbejder for hemmeligt hold

Roberto Merhi fra DTM-tiden Copyright Daimler Benz

Den tidligere Manor-kører Roberto Merhi i sidste uge meldte ud, at han arbejder for et hemmeligt hold. Han må ikke udtale, hvem det er, men GPnews kommer med et bud sidst i artiklen.

Den spanske kører, der af Daniel Ricciardo er blevet kaldt en af de bedste kørere, som australieren har kørt imod, udtaler til den spanske sportsavis ‘Marca’:

“Holdet jeg arbejder for i Formel 1 ønsker ikke, at jeg siger hvem de er.”

“Måske i løbet af året vil det ændre sig, men de fortalte mig, at de ikke ønsker andre hold spørger om det.”

Er det Mercedes, som Roberto Merhi tester for?
Copyright Mercedes AMG

Ud fra hans senere kommentarer må man dog gå ud fra, at det er et af de nuværende hold på gridden. Bl.a. fordi han siger, at han under løbsweekender sidder på fabrikken.

“Vi laver en masse ‘Back to back’ gennem weekenden, simulerer det parallelt indtil kvalifikationen, hvor bilen ikke længere kan blive rørt ved.”

Et kvalificeret bud fra GPnews er, at det er Mercedes som Roberto Merhi arbejder for. Årsagen til dette skal findes i et interview med Esteban Ocon, der blev bragt i det tidligere F1 Racing/nu GP Racing.

Fremgangsmåden med at simultanteste på simulatoren indtil kvalifikationen er den samme, som Esteban Ocon beskriver i artiklen. De fleste vil sige, at stort set alle hold har den samme fremgangsmåde, men det der gør at Mercedes er et godt bud er, at de to Mercedes-juniorer George Russell og Esteban Ocon begge er aktive Formel 1-kørere.

Roberto Merhi har Formel 1-erfaring, han er stadig raceklar, da han holder sig skarp i Asian Le Mans Series, og så har han en fortid hos Mercedes som DTM-kører.