Robert afvisende, Gio tændt

Robert Kubica Copyright Alfa Romeo Racing

Robert Kubica er afvisende overfor ideen om et sprintløb lørdag til bestemmelse af søndagens grid i Formel 1. Foreløbig lyder planen kun på tre forsøgsweekender, men måske ligger lidt af Roberts “kulde” overfor det nye format også i mindre chance for køretid om fredagen.

For allerede nu er fredagens to træningspas reduceret med en halv time, og hvis du så fjerner det ene træningspas til fordel for en kvalifikation til lørdagens sprintløb, så er det ikke muligt for en kører at afgive sin bil til en tredjekører.

Robert Kubica
Copyright Alfa Romeo Racing

“Jeg ser det mere fra en tilskuers perspektiv fordi jeg er ikke en kører længere.”

“Jeg mener ikke weekendformatet er nøglen til at gøre Formel 1 mere spektakulært. Jeg kan lide det som det er idag.”

“Jeg mener det er sportens DNA, at vi ser kvalifikationen om lørdagen og løbet om søndagen. Nu bliver det mærkeligt for fansene at se en kvalifikationssession om fredagen.”

Kimi Raikkonen og Antonio Giovinazzi samt Robert Kubica
Copyright Alfa Romeo Racing

Den reducerede træning betyder også, at chancen for køretid bliver minimeret.

“Vi mangler stadig at kigge detaljeret på det. Det er ikke blevet nemmere af det faktum, at vi kun kører to gange en time om fredagen i stedet for to gange 90 minutter som før.”

2021 kommer dog til at byde på sportsvognsracing til Robert.

“Den bedste del af mit job er, at jeg kan fortsætte med at køre en Formel 1-bil. Den værste del er, at se andre køre race. Heldigvis har jeg stadig et sportsvognsprogram for når man er en racer hele vejen, så vil man helst køre Formel 1.”

Kimi Raikkonen og Antonio Giovinazzi
Copyright Alfa Romeo Racing

Antonio Giovinazzi er dog mere klar på sprintløbsideen.

“Jeg har allerede prøvet noget lignende i Formel 2 (Gio kørte GP2, red.), selv om Formel 1 ikke vil vende startpositionerne.”

“Generelt mener jeg, at Formel 1 skal eksperimentere lidt med formatet, og jeg er nysgerrig for at se, hvordan det vil udvikle sig.”