Rio skal overtage fra Sao Paulo

Sådan bliver banelayoutet på den nye bane i Rio.

Det brasilianske Formel 1-grand prix skal i fremtiden køres i den tidligere hovedstad Rio de Janeiro. Ikke på den gamle Jacarepaguá, der sidst afviklede et grand prix i 1989, men på en helt ny bane som skal bygges til både at kunne huse Formel 1 og MotoGP.

Brasiliens præsident Jair Bolsonaro har underskrevet et dokument sammen med Rio de Janeiros borgmester og guvernør om konstruktionen af den nye racerbane. En racerbane, som vil blive opkaldt efter Ayrton Senna.

Det er planen, at banen skal stå klar inden 2021, muligvis allerede 2020, da forventningen er, at byggeriet kan færdiggøres på syv måneder. Beliggenheden bliver i området Deodoro, som blev brugt under OL i Brasilien i 2016.

Banen vil blive privatfinansieret og ikke statsstøttet, som Interlagos/Sao Paulo er, hvilket er en del af motivationen.

Interlagos
Copyright Pirelli

Præsident Jair Bolsonaro udtalte ved et pressemøde til journalister.

“Formel 1’s Management har besluttet at bevare et grand prix i Brasilien, men Sao Paulo er blevet upraktisk på grund af begivenhedens finansielle støtte og den gæld, der eksisterer der.”

“Den nye racerbane vil blive bygget på seks eller syv måneder. Hotelsektoren vil blive glade, også statsøkonomien, da det vil skabe seks/syvtusinde jobs.”

“Det er godt for både Rio de Janeiro og Brasilien.”

Hverken FIA eller Liberty Media har kommenteret på dette endnu.