Racing Point bliver til Aston Martin F1 Team

Aston Martin Copyright Red Bull Racing

Lawrence Stroll har fået held til at købe 16.7% af Aston Martin Lagonda for 1.6 mia. kr. Oprindeligt gik han efter 20%, men indkøbet har gjort ham til en mand med indflydelse på det britiske luksusmærke.

Så meget at Red Bull Racing har været ude og bekræfte, at titelsponsoratet stopper efter 2020. Det får ikke indflydelse på udviklingen af den hypercar Aston Martin Valkyrie, som bliver bygget i samarbejde med Red Bull Advanced Technologies.

Sergio Perez
Copyright Racing Point

I 2021 skifter Racing Point navn til Aston Martin F1 Team i en aftale, der gælder i op til ti år. En del af holdet kommer under Aston Martin Lagondas eje og Mercedes vil stadig levere motorer til holdet, muligvis under en navneændring.

Sergio Perez er under kontrakt og vil blive Aston Martin F1 Teams første kører. Samtidig er Lance Stroll så godt som sikker med det familiære ejerskab af holdet.

Nu nævner vi Lawrence Stroll som om, at han er den eneste involveret, men Lawrence Stroll er lederen af et konsortium, der har lagt pengene.

Aston Martin får et titelsponsorat af Racing Point på samme måde som Alfa Romeo er et titelsponsorat af Sauber Motorsports.