Qatars GP – Kval – Lewis tog pole

Lewis Hamilton tog pole i Qatar Copyright Mercedes AMG

Den første pole position til en kører i Qatar stod Lewis Hamilton for. Mercedes-køreren var så hurtig, at han kørte lilla sektorer hele vejen rundt og sluttede som den eneste kører under 81 sekunder på banen.

Om Max Verstappen eller Valtteri Bottas kunne have slået tiden må vi gisne om. Med få sekunder tilbage og på den sidste tilgængelige omgang kommer der gult flag. Pierre Gasly punkterer, sandsynligvis forårsaget af en ødelagt forvinge efter franskmanden havde kørt for langt over en pølsekerb, men det betyder de ikke kan forbedre deres tid.

Hele syv forskellige mærker var med i den afsluttende Q3 og kun Mercedes, Alpha Tauri og Alpine havde begge kørere med videre.

Charles Leclerc
Copyright Ferrari Media

Det betød at flere topnavne skuffede. Sergio Perez kom ikke videre fra Q2, Daniel Ricciardo kom ikke videre og heller ikke Charles Leclerc. George Russell nåede til Q2, men kunne ikke stille noget op og tog p15.

De første fem kørere der ikke avancerede til Q2 mindede på mange måder om 2020. Hverken Alfa Romeo eller Haas kom videre. Nicholas Latifi i Williams nåede heller aldrig i Q2 i 2020. Eller som det også kan skrive. Fire Ferrari-motorer ude med det samme.

Sebastian Vettel kom i Q3 og selv om han endte på p10, så var det første gang siden Belgien, at den tyske Aston Martin-kører er kommet videre til den endelige Top 10 shoot out.

Resultatet af kvalifikation blev

Qatar Kval 2021