Pouchaire får FP1

Theo Pouchaire Copyright Alfa Romeo Racing

Theo Poichaire var skuffet over at komme så tæt på det ene sæde hos Alfa Romeo Racing, kun for at det gik til kinesiske Guanyu Zhou, som udover at få sædet kom fra et helt andet juniorprogram.

Der er dog en mening med det. Theo Poichaire mangler erfaring til de nye biler, og derfor bliver han i F2 næste år, men får også kombineret det med nogle fredagstræninger. Det sagde teamchef Frederic Vasseur.

“Han bliver i F2. Vi har haft en lang snak de sidste par uger, om at han har kørt en fantastisk sæson i F2 for den første, men vi er nødt til at huske på, at for 18 måneder siden var han i F4.”

Theo Pouchaire tester Alfa Romeo i Ungarn 2021
Copyright Alfa Romeo Racing

“Skridtet mellem F4 og F3 var stort, og han gjorde det godt i F3, det samme for F2. Han vandt sæsonen i Monaco, men F1-bilen er så kompleks, og vi har kun seks testdage før sæsonen.”

“Det betyder, at det ville have været – fra mit synspunkt – for risikabelt. For stor en udfordring til at tage dette skridt nu.”

“Vi vil køre nogle testdage og vil prøve at forberede ham til fremtiden, men den vigtigste ting for ham er at vinde F2-mesterskabet.”

Theo Pouchaire tester Alfa Romeo i Ungarn 2021
Copyright Alfa Romeo Racing

Det vides ikke, hvor længe Zhou har kontrakt med Alfa Romeo Racing, kun at han kører der i 2022. Det kan give håb for franskmanden, men Vasseur kommer med et rent politiker-svar.

“Jeg vil ikke kommentere på længden, men vi forventer et flerårigt samarbejde.”

“Og vi er end ikke startet på 2022 endnu, ikke engang den første testsession, så lad os se, hvordan vi rykker frem, og så vil vi tage en beslutning for 2023 sidst på 2022.”