Pirelli kritik er forkert

Pirellis dæk Copyright Ewert Foto

Pirelli har modtaget meget kritik for deres dæk i år. Faktisk modtager de hvert år kritik for dækkene trods de bygger dækkene efter Formel 1’s ønske. Senest har Red Bulls Dr. Helmut Marko beskyldt Pirelli for at favorisere Mercedes.

Således sagde han til ‘Auto Bild’:

“Uheldigvis bliver vores dåser ikke leveret med dæk.”

En direkte hentydning til, at der sidder Pirelli på mange af Mercedes’ personbiler og sportsvogne. Lige her kan man dog sige, at Ferrari også får specialproduceret Pirelli-dæk til deres modeller.

Mario Isola
Copyright Pirelli

Naturligvis kan Mario Isola, Pirellis F1-chef, sidde den beskyldning over. Til italienske ‘Tuttosport’ udtalte han:

“Det er totalt forkert at sige, at vi laver dæk til Mercedes.”

“FIA, FOM, holdene og kører var involverede og accepterede disse dæk.”

“Sidste år led vi meget under blisters på dækkene og kørerne beklagede sig over, at dækkene overophedede så vi prøvede at forbedre det.”

Mercedes vinder fordi de har bygget den bedste bil til at varme dækkene op
Copyright Ewert Foto

“De nye dæk blev testet i Abu Dhabi, så sammenligninger med 2018-dækkene kunne blive lavet. Vi tog de samme identiske compounds med til Barcelona-testene og stadig beklagede ingen sig.”

“Mercedes vinder fordi de har designet en rigtig stærk bil. Disse dæk krævere mere energi og hvis du har en hurtig bil, så er det nemmere at bruge dem.”

Dækkene er i år konstrueret med en tyndere tråd og så er det meget tydeligt, at dækkene er mere skinnende, når de tages i brug. Dækkene kan dog ændres, men det er ikke lige til.

“Ja, men syv af de 10 hold eller FIA må bede om det og vi har ikke modtaget nogen ønsker.”