Pierre Gasly bekræftet til Alpine

Pierre Gasly Copyright Alpine

Klokken 01.59 dansk tid kom bekræftelsen. Pierre Gasly skifter til Alpine og skaber et rent fransk hold i 2023. Vi skal tilbage til 1995 før vi sidst så et rent fransk hold i Formel 1.

Kontrakten med Alpine er flerårig. Vidste du at Pierre Gasly blev 2’er til Carlos Sainz Jr. i Formel Renault 3.5 i 2014?

Her kommer udvalgte citater fra pressemeddelelsen.

Pierre Gasly: ​​”Jeg er glad for at slutte mig til Alpine-familien og begynde dette nye kapitel i min Formel 1-karriere. At køre for et hold, der har franske rødder, er noget helt særligt.”

“Jeg vil gerne takke Red Bull, da dette markerer afslutningen på vores 9-årige rejse sammen. Det er takket være deres tillid og støtte, at jeg blev en Formel 1-kører.”

Pierre Gasly og Esteban Ocon
Copyright Alpine

Otmar Szafnauer, Team Principal, BWT Alpine F1 Team: “Jeg er meget glad for, at Pierre vil slutte sig til holdet for 2023 og fremover. Han er allerede et bevist talent inden for Formel 1, og det ser vi frem til at udnytte på holdet.”

“Jeg stoler på, at Pierre og Esteban sammen kan motivere holdet til at fortsætte deres fremskridt mod disse mål. Vi vil også gerne takke Red Bull for at acceptere vilkårene for at tillade Pierre at tage dette skridt.”

Laurent Rossi, Esteban Ocon, Pierre Gasly og Otmar Szafnauer.
Copyright Alpine

Laurent Rossi, administrerende direktør, Alpine: “Jeg vil gerne byde Pierre velkommen til Alpine-familien. Han er en talentfuld og motiveret kører, som vil bidrage positivt til vores mål i Formel 1.”

Luca de Meo, administrerende direktør, Renault Group: “Vi er stolte af at kunne præsentere en helt fransk kørerlineup fra 2023. Vores rødder er i Frankrig, og Alpine blev født i Normandiet, så det er en slags lykketræf.”

“Jeg håber, vi kan blive et symbol på stolthed for Frankrig.”