Omstrukturering hos Mercedes

Mercedes Copyright Mercedes AMG

Mercedes har netop annonceret en omstrukturing på Formel 1-holdet, der betyder større ændringer indenfor det tekniske område. 1. juli skifter den nuværende tekniske chef James Allison til en helt ny rolle som Chief Technical Officer.

Som CTO kommer han til at stå som ansvarlig for både Brackley og Brixworth, og skal overse designprocessen af næste års radikalt anderledes Formel 1-bil.

Mike Elliott
Copyright Mercedes AMG

Mike Elliot, der har været hos Mercedes siden 2012 med tidligere stints hos McLaren og Renault, bliver den nye tekniske chef for Mercedes. James Allison har selv ønsket at træde tilbage fra det daglige ansvar som teknisk chef.

Toto Wolff: “Siden han kom til Mercedes i 2017, har James været en enestående teknisk leder for vores team, og han har ydet et enormt bidrag til vores præstationer: Han kombinerer enorm lidenskab og beslutsomhed med detaljeret ekspertise og enestående moralsk karakter.”

“Vi har vidst et stykke tid, at hans tid som teknisk direktør ville blive afsluttet i år, og jeg er meget glad for, at vi har været i stand til at skabe denne nye rolle for at holde ham inden for vores motorsportsfamilie.”

James Allison
Copyright Mercedes AMG

James Allison: “Jeg er overbevist om, at folk har en holdbarhed i en seniorrolle i denne sport, og jeg har valgt at gå væk fra min rolle som teknisk direktør for at videregive stafetten til det rigtige tidspunkt for organisationen og mig selv.”

“Jeg har haft fire og et halvt vidunderligt år som teknisk direktør, og det har været et særligt privilegium at lede holdets tekniske indsats på det tidspunkt. Det er en stor fornøjelse at blive efterfulgt af Mike, en enestående ingeniør i en enorm stærk gruppe af seniorledere i teamet.”

“Vi vil drage fordel af den friskhed, som han vil bringe til rollen – og jeg håber, jeg kan fortsætte med at yde et nyttigt bidrag på tværs af min nye aktivitet i rollen som CTO med fokus på at øge vores kapacitet overalt, og bakke Toto op med de store strategiske udfordringer, vi står over for i den nærmeste fremtid.”