Ocon var bitter på Verstappen

Esteban Ocon Copyright Renault Sport F1 Team

Esteban Ocon var bitter, da Max Verstappen gik direkte til Formel 1 med Toro Rosso. Trods en titel som F3 Euro Series-mester2014, så var der lang vej til Formel 1.

Trods en plads på Lotus’ juniorhold, så var det tætteste Esteban Ocon var Formel 1, at han som GP3-kører, og senere som GP3-mester, delte bane med Formel 1-drengene.

Daniel Ricciardo fik sin Formel 1-debut i 2011 for det mindste hold i Formel 1, HRT, så kom Esteban ocon også i Formel 1 i 2016, da han fik en plads midt på sæsonen hos Manor Racing.

Esteban Ocon
Copyright Renault Sport F1 Team

I et interview med den officielle Formel 1-side udtaler han:

“Jeg vandt titlen i F3, men det hårde øjeblik var for mig, da Max underskrev en kontrakt om at køre Formel 1. Godt gjort af ham, helt sikkert, men det var en svær nyhed at sluge.”

“Han var treer i mesterskab, jeg var ved at vinde, og jeg havde intet sæde i nogen kategori på det tidspunkt. Jeg havde et par GP2-test, men intet var rigtig bekræftet. Lotus F1 juniorprogrammet havde problemer på det tidspunkt, og jeg kom ikke nogen veje, så det var en ret udfordrende periode.”

“Men jeg brugte det som motivation. Jeg vidste, at jeg var nødt til at arbejde hårdt og på toppen af juniorkategorierne, hvis jeg ville nå Formel 1.”

“Det var mit ultimative mål, ikke nødvendigvis at køre mod Max igen, men at tilslutte ham i Formel 1.”

Esteban Ocon
Copyright Renault F1 Team

“Max og jeg var altid tætte på banen.”

Esteban Ocon og Max Verstappen blev konkurrenter helt tilbage i 2010 og de har haft flere sammenstød på banerne fra tiden fra gokart og op gennem formelserierne.

Det ultimative sammenstød må dog være Brasiliens Grand Prix 2018, der kostede Max Verstappen sejren. Det endte med skubberi ved den afsluttende kørervejning i Brasilien, der senere gav Max Verstappen to dages samfundstjeneste.

Nu mødes de igen på banerne, men hvad kan Renault og Esteban Ocon stille op sultne Max og Red Bull Racing.