Nordic Entertainment Group forlænger Formel 1 til og med 2024

Viaplay bilen Copyright Ewert Foto

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har forlænget rettighederne til motorsportens fornemmeste klasse, Formel 1, med tre sæsoner yderligere, således at de allerede eksisterende rettigheder nu løber i fem sæsoner – til og med 2024-sæsonen. Danske motorsportsfans kan dermed se frem til alle træninger, kvalifikationer og løb fra de 22 årlige ræs, som finder sted på fire forskellige kontinenter.

Alt Formel 1 vises på Viaplay og NENTs TV-kanaler, og med danske Kevin Magnussen i front i selskab med verdensstjerner som Lewis Hamilton, Max Verstappen, Kimi Raikonen og mange andre, er der garanti for masser af spænding og action fra alverdens F1-baner.

Kevin Magnussen
Copyright Haas F1 Media

Kevin Magnussens indtog i Formel 1 og hans kontrakter hos henholdsvis McLaren, Renault og nu Haas-teamet har betydet en væsentlig øget seerinteresse i de seneste år. Og den danske fartkonge har gode muligheder for at avancere i feltet og i hierarkiet i de kommende år efter i den seneste sæson at have leveret topklasse i flere løb.

Forlængelsen af rettighederne gælder for Danmark, Norge og Sverige, og som noget helt nyt og ganske opsigtsvækkende tilføjes Finland i sæsonerne 2022-2023-2024. Viaplay lanceres i de kommende måneder på Island, og også her er Formel 1-rettighederne sikret fra og med den kommende sæson og fem år frem.

Lando Norris
Copyright McLaren Media

”På vegne af alle de fantastiske kollegaer, som arbejder med Formel 1, er jeg i dag rigtigt stolt. Vi leverer et topklasseprodukt, og i al ydmyghed har vores kollegaer været med til at åbne Formel 1 i Danmark op for en masse nye fans. Kevin Magnussen leverer varen; NENT leverer varen – og dét tilsat stjernestøvet fra verdensstjernerne i Formel 1 er en fantastisk cocktail. Med en lang femårig horisont, er jeg sikker på, at vi kan udvikle dækningen endnu mere til gavn og glæde for alle motorsports-interesserede danskere”, siger Kim Mikkelsen, NENT Group Head of Sport.

”Det er første gang Formel 1 bliver vist på samme platform i alle de nordiske lande. NENT understreger med denne forlængelse endnu en gang vores position som regionens førende streaming selskab. Indenfor kort tid har NENT Group sikret sig de pan-nordiske rettigheder til Formel 1, Premier League (ex Finland), Nordiske discpliner i skisport, Ishockey VM, Bundesliga og meget mere. Vores dækning af Formel 1s højpotente underholdning vil sætte nye standarder, og Viaplay er uden sammenligning i poleposition som hjemstedet for helt unikke sportsoplevelser”, siger Anders Jensen, NENT Group President and CEO.

Christian Lundgaard
Copyright Ewert Foto

Udover rettighederne til F1, som er kongeklassen, følger rettighederne til Formel 2 med danske Christian Lundgaard og Formel 3 med Frederik Vesti også med i aftalen. De to klasser har traditionelt været fødekæde ind til Formel 1, og begge de talentfulde danskere drømmer om at gøre Kevin Magnussen kunsten efter og få et sæde i Formel 1. Især Christian Lundgaard spås med en stærk 2020-sæson i sin ART-racer at kunne banke på til en plads i Renaults F1-team i fremtiden. Porsche Super Cup  hører med til porteføljen af rettigheder, som er forlænget.