Miamis GP – De frie træninger

George Russell Copyright Pirelli

Efter flere dages optakt, inklusiv en velkomstfest onsdag med præsentation af kørere og teamchefer, samt en koncert med Kygo, en torsdag med forskellige begivenheder, var det fredag endelig tid til at slippe biler og kørere løs på de mere end fem km asfalt.

Miami International Autodrome er en bane med tre langsider, et varieret udvalg af sving og en sektion, som minder lidt om “Singapore Sling”-chikanen fra Marina Bay Circuit. Alle kørere skulle derfor ud og lære banen at kende i FP1, og her var der flere spins, et enkelt rødt flag og flere kontakter med muren.

Nicholas Latifi foran Pierre Gasly
Copyright Williams Racing

Valtteri Bottas fik ødelagt sin dag allerede efter 25 minutter. Flere kørere døjede med det, som kaldes snap oversteer, og det fik finnen ind i sving syv-otte. Det spandt bilen rundt og bagenden ramte muren med en sådan kraft, at ikke bare kom der rødt flag, men Alfa Romeoen tog så stor skade, at Bottas også var ude af FP2.

Carlos Sainz havde et højfartsspin i sving fire med et punkteret dæk som resultat, men om dækket forårsagede spinnet eller dækket punkterede som resultat af spinnet, det ved vi ikke, men heldigvis ramte spanieren ikke muren. Alle kunne dog spinne, selv mesterskabsførende Charles Leclerc havde et spin.

Fake Marina i Miami
Copyright Alfa Romeo Racing

Der var et par positive overraskelser i FP1. Alex Albon lå længe p2, men endte p7. Et resultat som man ikke forventer af en Williams. Mercedes testede forskellige forvinger og den George Russell kørte med var den rigtige, for George Russell kørte sig til p2 i FP1. Lewis Hamilton var nede på FP8 lige foran Kevin Magnussen.

Miami GP FP1 2022

Anden træning var også begivenhedsrig. Carlos Sainz crashede sin Ferrari og det gav rødt flag. Senere parkerede Nicholas Latifi sin Williams og skabte et nyt rødt flag. Max Verstappen havde problemer med sin RB18 og styringen, og fik aldrig sat en tid.

Der var igen kørere som kom i vejen for hinanden, et par harmløse spins og afkørsler og igen et par gode overraskelser. George Russell kørte hurtigste omgang med holdkammeraten Lewis Hamilton p4. Guanyu Zhou sluttede p8 i sin Alfa Romeo.

Lewis Hamilton
Copyright Pirelli

Alex Albon sluttede p17 ud af de 18 kørere, der satte en tid, foran Nicholas Latifi der var sidst, mere end et sekund efter holdkammeraten. Hvis canadierens bagdel ikke snart er meget varm, nærmest kogende, så ved jeg ikke. Oscar Piastri står klar i kulissen.

Banen var blevet 2+ sekunder hurtigere mellem FP1 og FP2. De mange spins kan godt gøre lørdagens kvalifikation til et rødt flag-helvede, men man har da lov at håbe, at det ikke sker.

Miami GP FP2 2022