Marko afviser Honda igen

Red Bull Racing Honda Copyright Red Bull Contentpool

Honda vendte tilbage til Formel 1 uofficielt som fortsat motorleverandør hos Red Bulls to hold i år. De fik Honda-branding på Red Bull Racing-bilerne og får deres navn inkorporeret på motorerne til næste år.

Der kommer de til at hedde Honda RBPT (Red Bull Power Trains, red.) og bliver hos Red Bull frem til 2025, mens de vender tilbage til Formel 1 i 2026, når det nye motorreglement træder i kraft.

Mick Schumcher og Haas gamblede, men han kunne intet stille op mod Max Verstappen.
Copyright Red Bull Contentpool

Dr. Helmut Marko afviser, at Honda og Red Bull er sammen i 2026.

“Da Honda annoncerede deres tilbagetrækning for to år siden, havde vi slet ikke noget først og fremmest. De ønskede ikke engang at levere deres nuværende motor.”

“Vi var i stand til gradvist at transformere det indtil det samarbde I ser i dag.”

Red Bull byggede en helt ny motorfabrik for at udvikle deres egen powerunit til 2026-reglementet. Så kom forhandlingerne med Porsche, der også endte på gulvet, nu snakkes der om, at Ford måske kan blive involveret.

AlphaTauri er ikke til salg
Copyright Red Bull Contentpool

Men hvorfor ikke Honda?

“Da det kom til hvem, som skulle gøre hvad i 2026, blev tingene besværlige. Det var tænkt, at de kun ville stå for den elektriske del, men vi kunne ikke finde en fællesnævner.”

“Men lad os se. En beslutning vil blive truffet snart.”

Muligheden for at købe et hold er en mulighed, men det bliver ikke Red Bulls søsterhold AlphaTauri.

“Når Honda vender tilbage, har de behov for et tophold. Det kan ikke blive AlphaTauri, specielt hvis der ikke længere er nogle synergier imellem os, hvis vi har en anden motor.”

Er Hondas bedste chance for et Formel 1-comeback Andretti Global?
Copyright Penske Entertainment

“Og når jeg spørger rundt, så ønsker enhver motorfabrikant, fra Audi til Renault, et ekstra hold. Der er ikke meget tilbage til Honda.”

Hondas bedste chance for et comeback til være et samarbejde med deres Indycar-partner Andretti Global.