Lundgaard kører F2

Christian Lundgaard (Macau) Copyright FIA F3 Media

Christian Lundgaard skal køre den sidste afdeling af F2-mesterskabet, der afvikles sideløbende med sæsonfinalen i Formel 1 på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi. Det sker for Trident Racing.

GPnews har vidst, at der blev arbejdet på at få Christian med i F2 på Abu Dhabi, men nu er bekræftelsen så kommet. Han bliver holdkammerat til Giuliano Alesi, søn af tidligere Ferrari- og Prost-kører Jean, og Christians nye chef Giacomo Ricci er tidligere GP2-kører fra sidst i 00’erne.

Formel 1, Formel 2 og Formel 3 på samme måned. Her fra Christians Renault-test på Hungaroring.
Copyright Jan Kaiser

Renault Sport Academy-talentet er frisk fra en fjerdeplads i Macaus gader og han er naturligvis begejstret for igen at avancere i hierarkiet.

“Jeg er stolt og spændt på min F2-debut. Jeg vil gerne takke Renault Sport Academy, Trident og mine partnere for at stole på mig.”

“At komme ind i mesterskabet i den sidste runde bliver en stor udfordring, men det blive en kæmpe oplevelse.”

Ralph Boschungs bil, som Christian Lundgaard overtager i Abu Dhabi
Copyright FIA F2 Media

“F2 er et stort skridt op, racet er altid hårdtkæmpet og man er nødt til at tænke strategisk på, hvordan man vender racer til din fordel – Jeg ser frem til at komme i gang og se, hvad jeg kan gøre. ”

I Formel 2 skal man i modsætning til F3 have et obligatorisk pit stop i lørdagens hovedløb. Søndagens sprintløb ligner F3, hvor et dækskifte ikke er nødvendigt.

Løbet i Abu Dhabi byder ofte på nye kørere. Lando Norris og Dan Ticktum er to kørere, som begge debuterede i sidste runde i Abi Dhabi.

Christian Lundgaard kommer dog ikke til at mangle dansk opbakning. Der er masser af danskere på Yas Marina Circuit, her iblandt GPnews, der rejser med Fanrejser til løbet.