Lidt lys i mørket

Algarve International Racetrack

Imens de forskellige grand prixer og løb rundt omkring i verden aflyses, så er der et lille lys i Coronamørket. Den portugisiske bane Algarve International Racetrack (Portimao)A, der for mange år siden blev brugt til test, har et spændende layout og har flere gange været i spil til et muligt comeback i Formel 1.

Alt sammen forgæves, da banen ikke har haft den nødvendige FIA tilladelse før nu. I avisen ‘Portugal Resident’ den 2. april bekræfter banebestyrer Paulo Pinheiro fra Parkalgar, at banen nu er godkendt til Formel 1-løb.

Til nyhedsbureauet ‘Lusa’ udtaler han:

Vi har forsøgt dette siden sidste år, da vi havde en inspektion, foretaget af afdøde Charlie Whiting og Eduardo Freitas. De ændringer, som FIA anmodede om, blev foretaget, og vi har nu modtaget det højeste niveau af certificering fra føderationen.”

Mercedes har tidligere testet på Algarve-banen.
Copyright Mercedes AMG

Ifølge Paulo Pinheiro skulle et af de nuværende hold have booket banen til test i november måned, men vil ikke ud med hvilket hold. Det lyder også lidt mærkeligt, da der ikke må testes med nye biler under sæsonen.

Portimao er dog ude efter en vintertest i første omgang, og så satser man på at lokke den 2-hjulede udgave af Formel 1, MotoGP, til banen.

McLaren og Mercedes testede på banen i 2016.

“Det er en af mulighederne. Lad os hvordan pandemien udvikler sig.”

“Medmindre der sker væsentlige ændringer, så vil løbsarrangørerne ikke være i stand til at følge de nuværende kalendere. I øjeblikket er der flere løb end allokerede datoer.”