Kinas GP – Hamilton vinder milleniumløbet

Lewis Hamilton Copyright Mercedes AMG

Det blev en velkendt herre, som vandt Grand Prix nummer 1000 i Formel 1. Trods pole position til Valtteri Bottas, så skulle Lewis Hamilton kun bruge de første par hundrede metre på at accelerere forbi holdkammeraten og tage føringen. Her blev han resten af løbet.

GPnews var taget til Roskilde for at se dagens løb i Ro’s Kino med et par hundrede andre Formel 1-fans, en god blanding af gutterne, kæresteparrene og familien med børn i biografen.

Som en serviceinformation kan vi lige informere om, at Ro’s Kino også viser løbet fra Azerbaijan om fjorten dage.

Lewis Hamilton tog starten
Copyright Mercedes AMG

Alexander Albon startede fra pitten og det var måske meget godt for selv om starten til første sving gik fint, for Sergio Perez rigtig fint, så var ballade i andet sving, hvor Danill Kvyat kom i nærkontakt med Carlos Sainzs fordæk og blev skubbet over i Lando Norris. Dermed var de to McLarens raceres løb ødelagt allerede fra starten af.

Romain Grosjean kom forbi Kevin Magnussen, der blev presset af Kimi Raikkonens Alfa Romeo. Charles Leclerc gik forbi Sebastian Vettel i første sving. Sebastian Vettel var dog hurtigere og efter nogle omgange fik han en teamordre om at lade tyskeren komme forbi.

Kimi Raikkonen havde fart i Alfa Romeoen og kom nemt forbi de to Haas-kørere. Antonio Giovinazzi i den anden Alfa Romeo blev den første kører, der tog et planlagt pitstop inden der var gået 10 omgange.

Charles Leclerc foran Sebastian Vettel
Copyright Ferrari Media

Top 10 på omgang 10 er: Ham, Bot, Lec, Vet, Ver, Gas, Ric, Per, Hul og Rai.

Kimi Raikkonen kommer også forbi Nico Hulkenberg, der viser de første tegn på et problem. Han faldt ned igennem feltet og efter at være blevet overhalet af Kevin Magnussen udgik Hulken som dagens første DNF.

Max Verstappen starter pitstoprunden for de førende en omgang før Sebastian Vettel. Sebastian kommer ud foran Max, men hollænderen forbremser sig ind i sving et og Ferrari-køreren kommer forbi. De næste mange sving hænger Max på, men da varmen er i Vettels bil, så trækker han fra.

Løbet har sat sig lidt og er lidt i stilstand.

Kimi Raikkonen
Copyright Sauber Motorsport

Top 10 på omgang 20 er: Ham, Bot, Lec, Vet, Ver, Rai, Gas, Per, Str og Ric.

Valtteri Bottas gik i pit på omgang 22 og kommer ud lige foran Sebastian Vettel. Lewis Hamilton og Charles Leclerc gik i pit omgangen efter og Lewis kommer ud først, hvor Charles Leclerc kommer ud efter Verstappen.

Kevin Magnussen kommer forbi Kimi Raikkonen, da finnen på omgang 26 kører i pit. Danskeren kunne dog kun holde IceMan bag sig i et par sving. Alexander Albon er oppe på plads 12.

Daniil Kvyats første rigtige pitstop fejler. Der er problemer med det ene dæk. Kimi Raikkonen passerer Romain Grosjean i hårnålen efter baglangsiden.

Daniel Ricciardo
Copyright Renault F1 Team

Top 10 på omgang 30 er: Ham, Bot, Vet, Ver, Lec, Gas, Ric, Per, Rai og Gro.

Daniil Kvyat kører i pit igen på omgang 32 for at få en ny næse på STR-raceren. Samtidig overhaler Lance Stroll Kevin Magnussen og Haas’ nedtur er i gang.

Anden pitstoprunde starter på omgang 35. Haas har iværksat Plan B og det viser sig, at det har de andre hold også. De fleste kørere skiftede til Hard i første pitstoprunde, så andet pitstop var det tilbage til medium. Max Verstappen tager sit andet pitstop og kommer ud på medium.

Omgangen senere kører Sebastian Vettel i pit for at dække Max Verstappens tidligere pitstop. Vettel kommer ud efter Charles Leclerc på plads 4.

Sergio Perez
Copyright Racing Point F1 Team

Begge Mercedes-racere kaldes i pit og laver en double-shuffle, hvor Valtteri Bottas holdt stille kortvarigt bag Lewis Hamilton. De kommer ud som henholdsvis 1 og 3, men det tog kun Bottas et par omgange at komme op til Charles Leclerc og overhale ham.

Top 10 på omgang 40 er: Ham, Bot, Lec, Vet, Ver, Gas, Ric, Per, Rai og Alb.

Sebastian Vettel på relativt nye dæk har ingen problemer med at komme forbi Charles Leclerc. Det skete med DRS på baglangsiden. Charles Leclerc kører i pit og kommer ud på medium.

Daniil Kvyat udgår på omgang 43. Der er stilstand i løbet med en del sekunder mellem alle deltagende biler.

Lewis Hamilton foran Valtteri Bottas
Copyright Mercedes AMG

Top 10 på omgang 50 er: Ham, Bot, Vet, Ver, Lec, Gas, Ric, Per, Rai og Alb.

Lando Norris udgår på omgang 53 som den tredje kører. Noget overraskende kører Pierre Gasly i pit på omgang 54, men da han kommer ud på softdæk er det tydeligt, at taktikken er at snuppe det ene point for hurtigste omgang fra Sebastian Vettel, der havde det ekstra point sikret.

Det lykkedes på sidste omgang for Pierre Gasly at tage den hurtigste omgang og sikre sig det ekstra point.

Lewis Hamilton kører over målstregen til endnu en sejr og en velfortjent sejr. På intet tidspunkt var han væk fra førstepladsen i hele løbet. Alexander Albon kørte sig i pointene på plads 10 blev ganske velfortjent Driver of the Day med 17% af stemmerne.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG
Plads Kører Team Omg. Afstand
1 Lewis Hamilton Mercedes 56 1t32m06.350s
2 Valtteri Bottas Mercedes 56 6.552s
3 Sebastian Vettel Ferrari 56 13.744s
4 Max Verstappen Red Bull/Honda 56 27.627s
5 Charles Leclerc Ferrari 56 31.276s
6 Pierre Gasly Red Bull/Honda 56 1m29.307s
7 Daniel Ricciardo Renault 55 1 omg.
8 Sergio Perez Racing Point/Mercedes 55 1 omg.
9 Kimi Raikkonen Alfa Romeo/Ferrari 55 1 omg.
10 Alexander Albon Toro Rosso/Honda 55 1 omg.
11 Romain Grosjean Haas/Ferrari 55 1 omg.
12 Lance Stroll Racing Point/Mercedes 55 1 omg.
13 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 55 1 omg.
14 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 55 1 omg.
15 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari 55 1 omg.
16 George Russell Williams/Mercedes 54 2 omg.
17 Robert Kubica Williams/Mercedes 54 2 omg.
18 Lando Norris McLaren/Renault 50 Udgået
Daniil Kvyat Toro Rosso/Honda 41 Udgået
Nico Hulkenberg Renault 16 Udgået