Kevin straffen vil ikke dø

Kevin Magnussen foran en Racing Point Copyright Haas F1 Media

Halvanden uge efter Ruslands Grand Prix er der stadig ballade om den straf Kevin Magnussen fik for at køre forkert rundt om den kegle, som alle kørere der kørte af banen i sving 2 skulle udenom. Kevin fik en straf på fem sekunder og selv om det gjorde Kevin vred, så gjorde det Gunther Steiner rasende.

Ikke bare fik stewards en røffel, da Gunther roste Kevin for kun at miste en placering trods fem sekunders tidsstraf. Da Gunther Steiner senere mødte steward Emmanuele Pirro fik han også en omgang. Om det var tilfældigt de mødtes eller om Gunther opsøgte en konfrontation, kan få stor betydning for den straf, som FIA umiddelbart er nødt til at tildele teamchefen.

Gunther Steiner havde en lorteweekend, da først Romain Grosjean udgår i løbets fjerde sving og siden Kevins straf i Haas’ bedste løb i mange måneder.
Copyright Haas F1 Media

Havde det været fodbold, så havde det været ligetil. Her er det ikke unormalt, at træneren bliver henvist til tilskuerrækkerne eller omklædningsrummet, men i Formel 1 er det bestemt ikke kotyme at bortvise teamchefen.

Flere medier skriver om tre mulige scenarier eller en kombination af dem. Karantæne, bødestraf, pointtab, det ene udelukker ikke det andet. Det kan også være et slag over fingrene, muligvis en undskyldning til Emmanuele Pirro.

Flere personer mener, at stewards gør forskelsbehandling afhængig af team og kører, og for eksempel at Pierre Gasly slap godt fra sin afkørsel, men i modsætning til Kevin Magnussen, så kører Pierre Gasly den rigtige vej rundt om keglen, som kan ses i ovenstående højdepunkter omkring 5.20.

Kigger man på danske Formel 1/Kevin-sider på facebook, så går bølgerne højt og imens de mange grove gloser smides rundt, så forstår man ikke hvorfor Kevin blev straffet, da han jo ikke kunne gøre andet og at Gunther Steiner ikke burde straffes for sit udbrud på radioen, men begge dele er forkerte.

Gunther Steiner vil blive straffet for sit møde med Emmanuele Pirro og selv om det gør ondt, at det gik udover en dansker/Kevin, hvis man fjerner danskerbrillerne, så er det ingen undskyldning, at man ikke kunne bremse og gøre andet for man kan jo altid bremse tidligere.

Lad os se, hvad der sker i Japan.