Japan og Brasilien også i farezonen

Qatar - Losail International Circuit

For et par uger siden blev MotoGP-løbet i Japan aflyst, og vi har længe gået og ventet/frygtet på aflysningen af løbet på Suzuka. Heldigvis er der en god opbakning til gennemførelsen af Japans grand prix, men det vil så i givet fald blive uden tilskuere.

Så en aflysning af løbet på Suzuka er nok 40-60%

Brasilien lider også stadig under coronaen, og det løb er også på vippen. Skulle det ske for anden gang, at løbet ikke bliver gennemført, så er det ikke fordi der ikke findes alternativer. Dog kører den lokale standardvognsserie stadig i Brasilien, og det er med kørere som Lucas di Grassi (der kører Formel E), Felipe Massa, Nelson Piquet Jr, Rubens Barrichello m.m.

Det tæller for, at nogle af de kørere også kører internationalt.

MotoGP på Qatar-banen 2021
Copyright Red Bull Contentpool

Vi kan dog “risikere” en mellemøstlig kvartet til at lukke sæsonen, hvis Japan og Brasilien bliver aflyst.

Qatar eller Losail International Circuit, som banen udenfor hovedstaden Doha hedder, er et godt bud. Banen er Grade 1-godkendt, så den kan bruges til Formel 1, og der kan både køres dags- og natløb på banen.

Man må heller ikke forglemme Bahrain som alle holdene kender. Enten på det nuværende layout eller det ydre layout. Ifølge ‘Auto Motor und Sport’ forventes der en afgørelse på Japans GP senest den 10. august.

Circuit of the Americas nævnes også som et outside-bud som en mulig erstatning for Brasilien.