Italiens GP – Sprintløb – Bottas tog sejren

Valtteri Bottas Copyright Mercedes AMG

Vi er klar til sæsonens andet sprintløb forud for søndagens italienske grand prix. Vejret er ulidelig varmt, siger nogle af GPnews’ venner som er på Monza. Begge Ferrarier er klar til sprinten, trods Charles Leclerc stoppede den frie træning tidligt, da han ikke følte sig tilpas, og Carlos Sainz som smadrede Ferrarien i Ascari-chikanen.

Valtteri Bottas kører med en frisk power unit, og det betyder at han i morgen starter bagerst. Han får dog lov til at starte forrest i sprintløbet og han kan også optjene point, hvis han slutter i top 3. Om det er fair vil jeg lade op til den enkelte at vurdere.

Løbet er 18 omgange langt og det forventes, at løbet vil tager en 26-27 minutter at gennemføre. Første chikane er altid kritisk, specielt på første omgang, og ordsproget, at man ikke kan vinde løbet i første sving, men man kan meget nemt tabe det, giver god mening.

Lance Stroll
Copyright Aston Martin Racing

De tre første er på medium, mens de to McLaren er på soft. Netop Lando Norris er hurtig i starten, mens Lewis Hamilton smider masser af placeringer i starten. Pierre Gasly rammer Lando Norris i Prima Variante og det knækker forvingen. Gennem Curva Grande knækker vingen og så er der kun kontakten til væggen tilbage.

Yuki Tsunoda rammer Robert Kubica som også spinner, og den japanske Alpha Tauri-kører må i pit efter en ny forvinge. Naturligvis er der safety car med det samme. Lewis viser erfaring i starten, da han misser starten, trækker han helt til højre for ikke at blive ramt. Yuki kalder Robert Kubica for en idiot. Tvbillederne viser, at Lewis trækker til højre for at dække en McLaren af, ikke for ikke at køre i vejen.

Efter to omgange bag safety car er vi klar til start, og Valtteri Bottas tager genstarten allerede i starten af Parabolica (Curva Alboreto, red.). Alonso tager Vettel ind i den første Lesmo. Sergio Perez lægger pres på Lance Stroll.

Tætteste kamp på banen på omgang fem er Lando Norris/Lewis Hamilton-kampen.

Top 10 på omgang 6 af 18 er Bot, Ver, Ric, Nor, Ham, Lec, Sai, Gio, Str, Per

Antonio Giovinazzi
Copyright Alfa Romeo Racing

George Russell tager p15 fra Nikita Mazepin ind i Prima Variante. Trods DRS kan Lewis Hamilton ikke hamle op med Lando Norris’ softdæk. Sergio Perez forsøger at overhale i Prima Variante, men kører ikke ordentlig igennem chikanen. Perez tager dog placeringen, og giver den ikke tilbage, men smider i stedet et baghjul ud i gruset, så Stroll får lidt sten på hjelmen.

Stroll bliver i stedet reduceret som lokomotivfører på et tog med vognene Alonso, Vettel, Ocon, Latifi og Russell efter sig.

Top 10 på omgang 12 af 18 er Bot, Ver, Ric, Nor, Ham, Lec, Sai, Gio, Per, Str

Lewis Hamilton kigger stadig på Lando Norris’ bagvinge. Valtteri Bottas er ca 2 sekunder foran Max Verstappen og 10 sekunder ned til Daniel Ricciardo.

Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool

Bagerst i feltet er det Mazepin, Kubica, Mick Schumacher. Sergio Perez er nået op til Antonio Giovinazzi i kampen om p7. Der meldes at Perez/Stroll-episoden undersøges. Christian Horner kalder FIA og beklager sig over undersøgelsen, og det har åbenbart båret frugt for der meldes, at der ikke sker mere.

En dominerende sprintsejr til Valtteri Bottas. Max Verstappen på p2 får to point og udbygger sit forspring. Samtidig kommer han til at starte forrest, da Bottas har sin straf for en ny power unit. Det betyder også, at Daniel Ricciardo skal starte på forreste startrække søndag.

Resultatet af 18 omganges sprintløb blev:

 1. Valtteri Bottas
 2. Max Verstappen
 3. Daniel Ricciardo
 4. Lando Norris
 5. Lewis Hamilton
 6. Charles Leclerc
 7. Carlos Sainz
 8. Antonio Giovinazzi
 9. Sergio Perez
 10. Lance Stroll
 11. Fernando Alonso
 12. Sebastian Vettel
 13. Esteban Ocon
 14. Nicholas Latifi
 15. George Russell
 16. Yuki Tsunoda
 17. Nikita Mazepin
 18. Robert Kubica
 19. Mick Schumacher
 20. Pierre Gasly (DNF)