Italiens GP – Kval – Sainz-atic på Monza

Carlos Sainz tog pole Copyright Pirelli

Der var jubel på Monza, da Ferrari sikrede sig 1-3 i kvalifikationen til søndagens grand prix på ‘La Pista Magica’. Carlos Sainz har været stærk på hjemmebanen hele weekenden, og det udmøntede sig i pole position til den spanske kører.

Kvalifikationen var af den eksperimentelle slags, hvor alle tre sessioner skal køres på en bestemt dæktype. Hard i Q1, Medium i Q2 og Soft i Q3. Det gør kvalifikationen hurtigere, og rammer måske nogle kørere hårdere end andre.

Allerede i Q1 måtte vi vinke farvel til Kevin Magnussen, der ikke  havde held med Hard-dækkene. Allerede under FP3 havde Kevin kørt gode tider på soft, men Hard kunne han ikke få ild under. Sidste forsøg virker ikke retvisende, men vores danske kører endte som nummer 19 ud af 20, men i FP3 sluttede han 7’er på soft.

Så der er muligheder søndag, hvis Haas kan få dækkene til at virke. De fem kørere ude blev Zhou, Gasly, Ocon, Magnussen og Stroll. Nico Hulkenberg kom videre på p15.

Kevin Magnussen
Copyright Pirelli

Q2 skulle køres på Medium. Max Verstappen og Carlos Sainz dominerede banen, og Carlos Sainz var første kører under 1.21. Med under tre minutter tilbage var der fuldt hus på banen. Alle 15 var ude og de nåede alle sammen over målstregen.

Charles Leclerc forbedrer Carlos’ tid og kører 1.20.977 (14 tusindedele hurtigere end Carlos), mens Max Verstappen sænker tiden til 1.20.937.

De fem ude er Tsunoda, Lawson, Hulkenberg, Bottas og Sargeant

Se højdepunkter fra kvalifikationen her.

Q3 blev kørt på Soft, så tiderne skulle per automatik blive hurtigere. Det blev de også, men ikke i så stor grad som man kunne have forventet. Charles Leclerc kørte en flot 1.20.361, men Max var lige 54 tusindedele hurtigere. Carlos Sainz, der netop er fyldt 29 år, kørte en 1.20.294 og hurtigst af alle.

Det er noget tifosi kan lide og hvis der ikke var helt udsolgt på banen, så er der ingen ledige pladser på søndag. Sidste år startede Ferrari også fra pole og Max Verstappen vandt. Det udfald får vi desværre nok også søndag, men skulle det ske, at Charles eller Carlos tager sejren, så kan vi nok høre jublen hjemme i Danmark.

Top 3 i kvalifikationen på Monza. Carlos Sainz foran Max Verstappen og Charles Leclerc
Copyright Pirelli

Tiderne fra kvalifikationen blev:

Italiens GP 2023 – Kval