Italiens GP – Kval – Leclerc på pole

Charles Leclerc Copyright Ferrari Media

Det lignede længe Carlos Sainz skulle køre sig til sin anden pole position i karrieren, men da sidste omgang var kørt, var det med Charles Leclerc og Max Verstappen foran sig. Carlos starter dog bagerst, så helt ærgerlig var han ikke.

Der er så mange gridstraffe indtil videre, at den endelige rækkefølge nok først kendes i morgen, men kvalifikationen viste en god debut til Nyck de Vries, der trods kun en times træning kørte sig i Q2.

Kevin Magnussen
Copyright Haas F1 Media

Først skulle vi dog finde de fem bagerste startplaceringer. Her endte de to Haas-racere sig som langsomst. Begge kørere har strafplaceringer med sig, men to gange fik Kevin annulleret en omgang. Den ene af disse gav ham avancement til Q2.

Nicholas Latifi viste også gode takter som sin holdkammerat, men han fik duksepladsen p16. Sebastian Vettel og Lance Stroll tog sig af p17 og p18.

I Q2 lod kørerne vente på sig. Der skulle gå mere end fem minutter før den første kører fik sat en tid. Red Bull Racing virker hurtige, men så banker Carlos Sainz en tid i 1.20.878 ind. Charles Leclerc endte på p2 efter første forsøg endte med en fejl i Ascari chikanen.

Yuki Tsunoda
Copyright Red Bull Contentpool

De sidste 2½ minut blev intense. Næste alle kørere kom på banen og der blev rykket rundt på placeringerne. Drømmekvalifikationen smuttede for Nyck de Vries, da han forbremsede sig i første chikane og måtte tage afkørselsarealet til hjælp.

Før sidste omgang lå Lando Norris p10, men begge McLaren-racere kommer videre til Q3. Esteban Ocon er noget skuffende ikke med i Q3, men så har han i forvejen strafplaceringer med sig.

Dermed blev plads 11 til 15, før strafuddeling, Esteban Ocon, Valtteri Bottas, Nyck de Vries, Guanyo Zhou og Yuki Tsunoda.

Q3 starter med stilhed. Der skulle gå mere end to minutter før Lando Norris, som første kører, kommer på banen. Så kommer de ellers alle sammen på banen. Charles Leclerc klokker 346 km/t på toppen ned mod første chikane.

George Russell
Copyright Mercedes AMG

Carlos Sainz sætter en 1.20.584 i banken. Charles kører p2 og Max Verstappen kører 0.275 langsommere end Carlos Sainz. Men da sidste omgang bliver kørt sætter Charles Leclerc tiden 1.20.161. Carlos er mere end tre tiendedele efter, mens Max rykker sig ind på p2.

Igen er der en stak gridstraffe der skal uddeles, men Top 10 i Q3 blev:

1. Charles Leclerc
2. Max Verstappen
3. Carlos Sainz
4. Sergio Perez
5. Lewis Hamilton
6. George Russell
7. Lando Norris
8. Daniel Ricciardo
9. Pierre Gasly
10. Fernando Alonso