Indy: Lundgaards første pole

Christian Lundgaard tog pole på Indy Road Course Copyright Penske Entertainment

Det blev en fantastisk fredag for Christian Lundgaard, der på Indy Road Course tog karrierens første pole position i Indycar. Banen, ikke ovalen, har altid været god ved Christian. Det var på denne bane, at køreren fra Hedensted startede fra p4 i sin debut i 2021. Nu med mere end et års erfaring, så er udgangspunktet for den første sejr tættere på.

Efter en svær sæsonstart har Rahal Letterman Lanigan fået bedre styr på bilerne. Specielt Christian har ført an siden Long Beach, og fredag fik RLL alle tre biler i Fast 12 og to biler i Fast Six. Jack Harvey kvalificerede sig som nummer fire og Graham Rahal nummer otte.

For Team Penske var dagen mere atypisk. Hverken Josef Newgarden eller Scott McLaughlin formåede at komme i Fast 12, og Will Power kvalede ind på p12. McLaren derimod havde igen en god kvalifikation. Felix Rosenqvist var tæt på at tage pole, men en minimal overstyring kostede et par tusindedele og svenskeren tog p2.

En skandinavisk Front Row er ikke hverdag i USA. Pato O’Ward blev p5, mens Alexander Rossi blev p10. For Andretti Autosport  blev kvalifikationen svær. Kun Kyle Kirkwood nåede Fast 12, og han kvalificerede sig p6 i Fast Six. Colton Herta, Devlin DeFrancesco og Romain Grosjean var ude allerede i første runde, og tv-billeder viste en meget animeret Romain, der brugte ord, som de amerikanske kommentatorer undskyldte for.

Benjamin Pedersen kom forventeligt ikke videre, men man ser at vores dansk/amerikaner får mere og mere erfaring, og han kvalificerede sig bedre end holdkammeraten, det til trods for at han fik frataget sin hurtigste omgang efter et gult flag.

Resultatet af GMR Grand Prix of Indy blev:

GMR GP of Indy kval 2023

I Indy NXT var vores anden Christian ikke lige så hurtig. Christian fra Amager formåede at kvalificere sig på p6, og selv om det ikke er det bedste udgangspunkt, så har HMD-køreren vist, at han kan overhale. Betingelserne i Indy NXT-kvalifikationen er markant anderledes de store drenge i Indycar.

Christian Rasmussen
Copyright Penske Entertainment

Her er hele feltet på banen på samme tid, og der er kun otte minutter til at sætte en tid. Den tredobbelte W Series-mester Jamie Chadwick er stadig ved at lære Indy NXT at kende. Seriens eneste kvinde starter fra plads 14 til løbet lørdag.

Indy NXT på Indy Road Course kval 2023

For begge Christian’er køres løbene lørdag. Rasmussens Indy NXT-løb kan ses på Indycar Live (gratis bruger skal oprettes) klokken 19.00, mens du kan se Lundgaards første pole fra 21.30 på TV3 Sport og Viaplay.

Viaplay-dokumentaren ’Lundgaards Indycar-eventyr’ kan ses klokken 11.30 på TV3 Max.