Imola, Portimao og Nurburgring bekræftet

De tre nye grand prixer

For to timer siden annoncerede Formel 1 en ny europæiske del til kalenderen. Nurburgring var breaket allerede i morges fra RTL, men nu er bekræftelsen på Portimao og Imola også i hus.

Nurburgring køres i efterårsferien fra den 9. til 11. oktober.

14 dage senere skal vi en tur til Portimao, Algarve i Portugal og velkommen til/tilbage til det portugisiske grand prix. Det løb køres fra 23. til 25. oktober. Sidste gang der blev kørt i Portugal var i 1996 på Estoril-banen.

Tiago Monteiro foran Mark Webber på Imola i 2006
Copyright Midland F1

Sidst vender Autodromo Enzo e Dino Ferrari, kort Imola, tilbage og det adskiller sig fra de to andre løb ved kun at vare to dage. Hvad grunden til det løb kun varer to dage, kan vi ikke komme med en direkte forklaring på, men indirekte har Liberty Media tidligere snakket om todagesarrangementer, for at kunne presse flere løb i kalenderen og med en dags mindre kørsel vil arbejdsbyrden blive reduceret.

Endvidere er F3 og F2-supportklasserne ikke planlagt til at køre der, så på den måde kan man teste weekendens format. Det kunne være en træning/kvalifikation lørdag eller træning lørdag efterfulgt af kvalifikation søndag morgen inden løbet klokken 15.10.

Den del bliver vi nok klogere på. De tre løb får følgende navne.

Eifels Grand Prix på Nurburgring
Portugals Grand Prix på Portimao
Emilia Romagnas Grand Prix på Imola