IL: Flot kørsel af Rasmussen

Christian Rasmussen Copyright Penske Motorsport

Det blev til en fjerdeplads til Christian Rasmussen i fredagens Indy Lights-løb på banen indenfor ovalen. Resultatet lyder måske ikke af meget, men resultatet er absolut godkendt efter et møde mellem Sverige og Danmark.

Linus Lindqvist startede fra pole, men Christian brugte ikke lang tid på at rykke fra p3 til p1. Desværre fulgte Linus godt med og forsøgte at køre forbi Amarkaneren, og de endte begge med at spinne rundt. Skaden for vores danske kører var bl.a. en ny forvinge.

Christian Rasmussen tager p1 fra Linus Lindqvist
Copyright Penske Motorsport

Uheldet gav dog safety car på banen og både Linus og Christian nåede i pit, få udbedret skader og nå op til feltet igen, inden safety car kørte i pit. Om Andretti-holdet havde kommet tossebenzin i Christians bil skal være usagt, men i et rasende tempo kørte han sig op igennem feltet og lå et par omgange som nummer seks.

Den blev vekslet til p4, da feltets anden dansker Benjamin Pedersen blev påkørt at Matt Brabham, som er holdkammerat til Christian. Matt slap rimelig fra påkørslen, mens Benjamin endte nede bag i feltet.

Benjamin Pedersen rammes af Matt Brabham
Copyright Penske Motorsport

Officials gav dog Matt Brabham skylden for at have påkørt Benjamin i en undgåelig episode, og han skulle derfor give Benjamin pladsen tilbage. At Benjamin var på næstsidste plads betød, at Matt måtte lade sig falde tilbage.

Løbet satte sig dog lidt efter den første del af løbet var kørt. Indy Lights kører med en form for DRS-system, hvor den bagvedkørende bil kan bruge et 15 sekunders Push-to-Pass, når afstanden er under 1½ sekund.

Danial Frost i front
Copyright Penske Motorsport

Så Christian stoppede på p4. Der var for langt til Top 3, mens Benjamin alligevel endte med at tabe til Matt Brabham, da han ikke havde en bil at bruge P2P på.

Selve løbet blev vundet af den Miami-bosiddende Singaporgenser Danial Frost, der tog sin første sejr i Indy Lights. Trods det var tredje løb, så var det første gang Christian Rasmussen fik point i år.

Podiet i løb 1
Copyright Penske Motorsport

Resultatet af løb 1 blev:

Indy Light Indy løb 1