I år skal det være

Fernando Alonso Copyright Indycar

Trods en mulighed for at stille op til Indy 500 i 2021 ifølge McLaren-chef Zak Brown, så afviser Fernando Alonso overhovedet muligheden. Comebacket til Formel 1 får fuld fokus, så tripple crown skal sikres i år.

Alonso var en del af pressemøderne på Indianapolis onsdag, hvor de første træninger på ovalen blev afviklet.

Fernando udtaler:

“Jeg mener min tilgang til Indy 500 er, at de næste to år er det umuligt at komme herover.”

“Jeg vil misse kvalifikationsweekenden, hvis jeg ønskede at gøre det. Jeg har ikke mere med McLaren at gøre i Formel 1 næste år, så det vil heller ikke fungere.”

“Jeg ved, at for de næste to år vil jeg ikke være her.”

Fernando Alonso
Copyright Indycar

“Det er sådan det er i øjeblikket. Jeg er her klar til at nyde begivenheden, klar til at give mit bedste og hjælper holdet, så meget jeg kan.”

“Lad os se i fremtiden, hvilke muligheder der er. Hvis du eventuelt vinder løbet en dag, måske åbner det muligheden for andre ting.”

Formel 1-drengene er nok ved at vænne sig til de mange fans, men ingen fans på Indianapolis Motor Speedway bliver noget af en oplevelse.

“Fansene omkring garagerne, interaktionerne man har med dem. Jeg vil savne den del en masse, specielt løbene her i USA. De er alle meget specielle.”

Det bliver mærkeligt at se de tomme tribuner, når der normalt er 400K tilskuere til Indy 500
Copyright Indycar

“Racing på Daytona, Sebring, der er altid tæt kontakt med fansene. De vil virkelig blive savnet.”

“Formodentlig bliver mit liv udenfor bilen lidt nemmere, så jeg ikke er nødt til at løbe væk. Jeg kan gå på toiletet uden at have en kameratelefon rettet mod mig. Bortset fra det så tror jeg, at når visiret lukkes ned  og du kører race, så vil der være det samme pres.”

“Vi vil skabe et godt show til tv, hvor vi vil finde en måde at sige et stort tak til fansene og fejre dem selv med en distance.”

McLarens Zak Brown afviser ikke, at Alonso kan få en chance mere i 2021, selv om han selv siger nej. Kvalifikationsweekenden til Indy 500 ligger i samme weekend, som Monaco skal køres, men til Indy 500 er det bilen, ikke køreren, der kvalificeres. Dermed kan man hyre en kører til at kvalificere bilen og så kan Fernando Alonso overtage den efterfølgende.