Hvor god er den nye Renault?

Fernando Alonso Copyright Renault F1 Team

Der er ingen tvivl om, at der er sket store fremskridt hos Renault siden deres comeback i 2016. Den ventede podieplads til Daniel Ricciardo understreger dette og der har været flere tegn hen af, at Renault måske har den fjerde (tredje?) bedste bil på gridden.

I dag har Fernando Alonso testet bilen og selv om det i kraft en Filming Day er begrænset til 100 km og Pirellis show-dæk, så giver testen alligevel nogle indikationer om bilen og motoren.

Sidst Fernando Alonso testede Renaults motor var ved en test i Bahrain 2019, og at testen i dag foregik i Barcelona passede Fernando Alonso godt for det var her han for tyve år siden fik sin testdebut i en Benetton.

Fernando Alonso
Copyright Renault F1 Team

Hvordan havde det så føltes at komme bag en fuldblodsracer igen?

“Det føltes fantastisk at køre disse biler efter to år og mærke farten igen, hvordan alting kommer så hurtigtm sving efter sving. Bremsernes performance og alle de ting en Formel 1-bil tilbyder. At mærke det igen var rart.”

Testen handlede meget om at komme ind i jargonen igen med mekánikerne og lære bilen lidt at kende, så man er lidt på forkant med forberedelserne til vinter, hvor Alonso overtager bilen permanent.

Fernando Alonso
Copyright Renault F1 Team

Hvordan var bilen så at køre?

“Bilen var en rar overraskelse. Vi vidste bilen præsterede godt ved de sidste par løb og jeg mærkede grippet, og der er helt sikkert en god potentiale i bilen.”

“Sidste gang jeg kørte en Renault-motor var i 2018 og jeg mærkede et spring fremad, hvilket er meget vigtigt. Jeg kunne ikke maksimere bilens performance i dag fordi jeg ikke er der fartmæssigt endnu, men jeg er meget tilfreds med dagen.”

“Den vigtigste ting er at følge den trend, som vi ser nu, at bevare momentum ind i næste år og specielt til 2022, og jeg tror vi ved, hvordan vi gør det.”