For at vinde skal Mercedes slås

Aston Martin AMR23 med Fernando Alonso og Lance Stroll Copyright Aston Martin Racing

For nogle kom det som en overraskelse, da Aston Martin i sidste uge bekræftede, at de skiftede Mercedes-motoren ud med en ny fra Honda, når det nye motorreglement træder i kraft i 2026.

Der er en grund til, at man har valgt at skifte Mercedes ud med Honda. Med Honda bliver Aston Martin et fabrikshold, mens de hos Mercedes er et kundehold, og for at vinde skal man slå fabriksholdet.

Det fortalte Aston Martin-gruppens CEO Martin Whitmarsh efter annonceringen:

“Mercedes har været og er fortsat en stor partner.”

“De ønsker at vinde, vi er her også for at vinde – det er her, hvor der er lidt uforenelighed imellem disse to missioner, så vi traf denne beslutning.”

Skal man slå Mercedes, så skal man ikke køre Mercedes
Copyright Red Bull Contentpool

“Hvis du ønsker at blive nummer 1, så skal man også besejre Mercedes, og at slå en så stærk organisation er ekstremt svært, når man er afhængig af dem for intellektuel ejendom, udstyr og komponenter.”

Det er blandt andet Aston Martins gode sæsonstart, der har fået Aston til at drømme stort.

“Vi har været i stand til at opnå gode resultater med et moderat budget, men nu har situationen ændret sig. Vi ønsker at vinde, og 2026-reglementet kræver ikke bare fuld fysisk integration af komponenter og dele, men også på det operationelle niveau.”

“Det er umuligt at vinde uden et fuldt fungerende samarbejde, hvilket er grunden til, at vi har taget denne beslutning, og er lettede over at få en så fantastisk partner som Honda.”