Ferrari appellerer ikke

Sebastian Vettel Copyright Ferrari Media

Ferrari meldte ud, at de havde intentioner om at appellere tidsstraffen som Sebastian Vettel blev tildelt i Canada. På sidstedagen inden appelmulighedens udløb har Ferrari i en skriftlig besked til FIA meddelt, at de ikke agter at bruge muligheden.

Det kunne også være gået mere galt, hvis appellen skulle behandles. Umiddelbart er det stort set umuligt at omstøde en dom som er givet, og vi skal så vidt jeg husker tilbage til Malaysia 1999 til ‘Rulergate’, hvor det lykkedes Ferrari at omstøde den straf, som Ferrari fik for at have forkert størrelse barge boards.

Øjeblikket, der skulle give Lewis Hamilton sejren
Copyright Mercedes AMG

Avisen ‘Kleine Zeitung’ bringer udtalelser fra Hans-Gerd Ennser, som var den ene af de tre stewards i Canada. Emmanuele Pirro og Mathieu Remmerie var de to andre.

“Det kunne være blevet 10 eller 20 sekunder eller en stop’n’go-straf.”

“De fem sekunders straf er den mindste straf for sådan en forseelse.”

Sebastian Vettel skal være glad for, at der ikke skete mere for hans opførsel efter det ternede flag kunne (og burde måske) have givet yderligere straf for brud på reglerne f.eks. at han ikke kørte i ‘Parc Ferme’ og udskiftningen af 1-2 skiltene.

“Vi blev fortalt om disse hændelser, men vi mente at på grund af de store følelser og det store pres Vettel var under, så ville vi ikke pålægge yderligere straffe.”