FE: Wehrlein tog Diriyah 2 og mesterskabsføring

Pascal Wehrlein, TAG Heuer Porsche Formula E Team, Porsche 99X Electric Gen3 vandt også løb 2 Copyright Formula E

Pascal Wehrlein gjorde det igen og det samme gjorde Jake Dennis. Sluttede 1-2 trods de startede længere nede på gridden, denne gang dog fra plads fem og seks fremfor 9 og 11 i første løb.

Jaguar og McLaren gav god underholdning, og afslutningen på løbet bød på en komisk hændelse, som Sebastien Buemi fik gevinst af. For den tidligere mester Jean-Eric Vergne var løbet et som bare skulle overstås.

For den tidligere mester endte på p15, mens den regerende mester Stoffel Vandoorne endte på plads 20. Ikke den bedste start for DS Penske i år. Løbet virkede overraskende mere roligt end fredagens første, men der var nu stadig masser af underholdning i løbet.

McLarens unge kører Jake Hughes startede fra pole, men mistede føringen i starten til Jaguars Sam Bird, som gjorde et godt forsøg på at stikke af. De Porsche-motoriserede biler viste dog deres værd og Pascal Wehrlein og Jake Dennis kørte sig igennem feltet. Det sjove er, at holdkammeraterne Antonio Felix da Costa og Andre Lotterer ikke får det samme ud af bilerne.

Porsches fordel er, at de har en suveræn energimanagement, der viser sig på banen ved, at de kan bremse noget senere end de andre kørere, der ofte coaster inden svingene. Så Pascal Wehrlein kørte sig i front og blev der. Jake Dennis kørte sig på andenpladsen og spændingen var om Pascal havde energi nok til at holde Jake bag sig. Det havde han trods en sen safety car, der betød at løbet blev forlænget med en omgang.

Den omgang betød, at Jake Hughes på plads fem løb tør for energi på målstregen. Mitch Evans i Jaguar var så tæt på Jake, at han skubbede ham over målstregen. Det betød dog, at bilens fremdrift blev reduceret, så Sebastian Buemi i Envision Racing snuppede p6 på målstregen.

Pascal Wehrleins sejr betød, at han tog mesterskabsføringen efter tre løb. Jake Dennis er lige efter i mesterskabet med 1 sejr og to andenpladser i modsætning til tyskerens to sejre og en andenplads.

Diriyah 2 2023

De to kørere virker til at blive mesterskabskandidaterne i år. Om fjorten dage går det løs i Hyderabad, Indien. Husk Formel E kan ses på Discovery Plus og Eurosport.