FE: Mortara vandt i Hong Kong efter Sam Bird-straf

Eduardo Mortara sluttede toer, men blev forfremmet til vinder. Den første sejr i Formel E Copyright Formula E

Søndag morgen blev der kørt Formel E i Hong Kongs gader på den to kilometer lange bane. Flere kørere havde ytret bekymring om banens bredde i forhold til de nye og kraftigere Gen.2-racere og murene skulle da også få deres indflydelse i løbet.

Vejret havde også spillet et puds. Superpole blev afviklet på en optørrende bane og her var det Stoffel Vandoorne, der kørte hurtigst. Den pole holdt da kun til lamperne slukkede. Allerede under accelerationen til første sving smuttede Oliver Rowland forbi.

Der gik ikke mange omgange før banen fik det røde flag. Felipe Nasr forbremsede sig og kørte i dækkene. En skade opstået allerede på stykket ned til første sving på første omgang. Det kunne Pascal Wehrlein og Jerome D’Ambrosio ikke undgå og banen blev spærret.

Oprydningsarbejdet gik i gang og hurtige var de kinesiske marshalls ikke. Jerome D’Ambrosio var rasende og skubbede en marshall væk, der forsøgte at hjælpe ham med at komme ud.

Løbet blev genstartet under safety car  og ret hurtigt faldt Stoffel Vandoorne igennem gridden inden han senere udgik. I det hele taget var der mange DNF i dag og Jean-Eric Vergne, regerende mester, har kritiseret kørestandarden på grund af den megen kontakt.

Da Sam Bird først kom i front troede man først, at det var det løb, men kontakt med en våd plet på banen gav Andre Lotterer chancen for at komme forbi. De to kørere stak af fra feltet og var på et tidspunkt mere end otte sekunder foran nummer tre.

Safety car besøg holdt feltet samlet og hvis man skulle tro på de procenter, som blev vist for de enkelte kørere, så var Sam Bird i stand til at angribe Andre Lotterer, der jagtede sin første sejr.

På næstsidste omgang bremsede han sig ind i Lotterers højre bagdæk, hvilket få sving senere viste, at dækket var punkteret. Så første sejr forsvandt igen og Sam Bird tog det ternede flag efter 45 minutter + en omgang. Det var dog tydeligt, at Sam Bird ikke vidste, hvad der ville ske.

Han brugte eksemplet fra sidste år, hvor Lotterer næstest havde hægtet sig på Jean-Eric Vergne og han fik da også lov til at tage podiet som vinder af løbet. Efterfølgende blev han dog tildelt en tidsstraf på fem sekunder og røg helt ud af podiet.

Endnu engang bød Formel E på et spændende race, men der er ingen tvivl om, at banen i Hong Kong ikke er gearet til de nye racere.

Det reviderede resultat

Plads Kører Team Bil Omg. Afstand
1 Edoardo Mortara Venturi Venturi 36 59m36.119s
2 Lucas di Grassi Audi Audi 36 0.988s
3 Robin Frijns Virgin Audi 36 1.536s
4 Daniel Abt Audi Audi 36 1.985s
5 Felipe Massa Venturi Venturi 36 3.258s
6 Sam Bird Virgin Audi 36 3.306s
7 Mitch Evans Jaguar Jaguar 36 4.017s
8 Gary Paffett HWA Venturi 36 4.368s
9 Oliver Turvey NIO NIO 36 5.624s
10 Antonio Felix da Costa BMW BMW 36 6.492s
11 Jose Maria Lopez Dragon Penske 36 7.218s
12 Tom Dillmann NIO NIO 36 7.825s
13 Jean-Eric Vergne DS Techeetah DS 36 16.604s
14 Andre Lotterer DS Techeetah DS 36 24.270s
Oliver Rowland e.dams Nissan 29 Udgået
Stoffel Vandoorne HWA Venturi 20 Udgået
Sebastien Buemi e.dams Nissan 19 Udgået
Alexander Sims BMW BMW 16 Udgået
Felipe Nasr Dragon Penske 1 Udgået
Pascal Wehrlein Mahindra Mahindra 1 Udgået
Jerome d’Ambrosio Mahindra Mahindra 1 Udgået
Nelson Piquet Jr. Jaguar Jaguar 0 Udgået