FE: JEV vandt i Indien

Jean-Eric Vergne, DS Penske vandt i Hyderabad, Indien. Copyright Formula E

Det var første gang Formel E kørte i Indien på en gadebane i Hyderabad. Det blev et underholdende løb, hvor Porsche ikke dominerede, og bremserne kom i fokus. Jean-Eric Vergne vandt for DS Penske og tog sin første sejr i mere end halvandet år.

Bremserne kom i fokus allerede fredag, da Pascal Wehrlein crashede sin Porsche i den frie træning. Var det en mekanisk fejl eller en softwarefejl? Det fik Porsche til at trække Andre Lotterer og de to Andretti-biler i garagen, mens man undersøgte hvad årsagen var.

I kvalifikationen var Jean-Eric Vergne heldig, mens Mitch Evans kørte sig til finalen. JEV havde egentlig tabt sin duel, men to diskvalificere kørere (overskridelse af banegrænser, red.) sendte ham direkte i finalen. Her vandt Jaguars Mitch Evans dog og startede derfor løbet fra pole position.

Sebastien Buemi i en Jaguar-motoriseret Envision startede fra p3. De tre skulle præge løbet, der bød på sin del action. Mitch Evans tog starten og førte de første par omgange. Sebastien Buemi lavede en vild overhaling, da han kørte sig forbi både Jean-Eric Vergne og Mitch Evans i samme sving. Faktisk røg Mitch Evans helt ned på p4, da han aktiverede sit første attack mode på samme tid.

Mitch var rasende over, at han havde mistet placeringer på banen og få omgange senere blev det endnu værre. Her fik Jaguar-kollegaen et bremsesvigt, hvor han skøjtede op i Mitch og tog begge kørere så godt som ud af løbet. Sasha Fenetraz og Maximillian Günther blev spærret inde og ødelagde et ellers godt løb for dem begge.

Nick Cassidy og Jake Dennis startede begge et stykke nede i feltet og kørte sig op. Safety Car måtte også på banen, da McLarens Jake Hughes havde et freak accident. Hans sidespejl knækkede af og kilede sig fast bag rattet, der trak til højre og sendte ham i væggen.

I genstarten var det så McLaren-kollegaen Rene Rast, der dummede sig. Han bremsede for sent og kørte op bag i Jake Dennis, der både fik materiel skade og måtte udgå med en punktering. På dette tidspunkt lå  briten ellers til at tage føringen tilbage i mesterskabet, da Pascal Wehrlein også havde en off-weekend.

De sidste syv omgange (der blev lagt en omgang til efter safety car, red.) var en flot opvisning af forsvar på banen. I en sådan grad, at selv Sergio Perez må have kunne lære noget. Nick Cassidy med et overskud af energi forsøgte og forsøgte, men kunne ikke komme forbi og det var nærmest et mirakel, da JEV tog sejren foran Nick Cassidy og Sebastien Buemi.

På sidste omgang var der flere placeringsrokeringer og et par minutter efter løbet blev top 3 også ændret. For Sebastien Buemi havde overforbrugt energi i løbet, hvor de har 300 kW til rådighed og 350 kW under attack mode. Det blev takseret til en gennemkørselsstraf, som blev vekslet til 17 sekunders tidsstraf.

Forfærdelig afslutning for den tidligere mester, der både førte løbet og sluttede på podiet. Skiftet fra Nissan til Envision har givet ham fornyet energi og motivation, så han var helt ude af den, da han blev hevet væk fra podiet. I stedet fik Antonio Felix da Costa i Porsche den sidste plads på podiet.

Resultatet af Hyderabad, Indien 2023

Et underholdende løb på en god bane. Bekymrende var dog bremseproblemerne, som flere hold døjede med gennem weekenden og så det knækkede sidespejl på Jake Hughes’ McLaren.

Om 14 dage går det løs i Cape Town, Sydafrika. Det kan du se på Discovery Plus eller Eurosport.