FE: Günther vandt i Chile

Maximillian Günther vandt i Chile Copyright Formula E

Lørdag aften blev det tredje løb i sæson 6 af ABB Formel E-mesterskabet afviklet og det blev et hæsblæsende løb med masser af nærkontakt. På sidste omgang snuppede Maximillian Günther føringen fra Antonio Felix da Costa og tog sin første sejr.

Feltets yngste kørte et flot løb, hvor han kom godt afsted fra start og længe lå og pressede feltets førende Mitch Evans. De to byttede plads senere og Mitch Evans faldt i kløerne på Antonio Felix da Costa, der også kom forb.

Første del af løbet var der masser af nærkampe og kontakt mellem kørerne og løbet kostede for flere af favoritterne. Andre Lotterer måtte en tur i pit og selv om han kom tilbage på banen, så var han så mange omgange bagud, at det var ren test for den hurtige tysker.

Der var nærkontakt mellem flere holdkammerater, heriblandt Venturis Eduardo Mortara og Felipe Massa. Flere kørere blev også idømt tids- eller gennemkørselsstraffe. En kortvarig full-course yellow fik vi også og løbet bød på både skurke og helte.

Tekniske problemer ramte også flere af kørerne. Varmen i Santiago var ikke god for batterierne og det kostede. Mitch Evans blev som regel overhalet pga lift and coast, og da Antonio Felix da Costa tog føringen med få omgange tilbage, blev Maxi Günther fortalt over radioen, at DS Teechetah-køreren havde større problemer end BMWi Andretti-køreren og det viste sig at være sandt.

Et underholdende løb med alt for meget kontakt og hos BMW var de lykkelige. De har nu vundet løb to og tre af sæson 6 og det lover godt. Det gjorde det dog også i sæson 5 og der blev de slået godt og grundigt.

Det var dog en yderst glad førstegangsvinder, der gik på podiet for at modtage den største pokal. Næste gang Formel E mødes er det i Mexico. En bane som plejer at byde på masser af underholdning.

Resultatet af ePrixet i Santiago blev:

Plads Kører Team Bil Afstand
1 Max Guenther BMW BMW 46m11.511s
2 Antonio Felix da Costa DS Techeetah DS 2.067s
3 Mitch Evans Jaguar Jaguar 5.119s
4 Pascal Wehrlein Mahindra Mahindra 7.050s
5 Nyck de Vries Mercedes Mercedes 9.883s
6 Stoffel Vandoorne Mercedes Mercedes 11.237s
7 Lucas di Grassi Audi Audi 14.437s
8 James Calado Jaguar Jaguar 18.255s
9 Felipe Massa Venturi Mercedes 20.430s
10 Sam Bird Virgin Audi 21.780s
11 Oliver Turvey NIO NIO 27.778s
12 Nico Muller Dragon Penske 33.786s
13 Sebastien Buemi e.dams Nissan 43.257s
14 Daniel Abt Audi Audi 47.198s
15 Robin Frijns Virgin Audi 1 omg.
16 Ma Qinghua NIO NIO 1 omg.
17 Oliver Rowland e.dams Nissan 4 omg.
Jerome d’Ambrosio Mahindra Mahindra DNF
Brendon Hartley Dragon Penske DNF
Jean-Eric Vergne DS Techeetah DS DNF
Edoardo Mortara Venturi Mercedes DNF
Andre Lotterer Porsche Porsche Diskvalificeret
Alexander Sims BMW BMW DNF
Neel Jani Porsche Porsche DNF