FE: Frijns tog sejren, Vergne tog mesterskabet

Robin Frijns Copyright Formula E

Efter kontaktløbet lørdag skulle der findes en mester i dagens løb. Flere kørere havde chancen for at tage mesterskabet, hvis Jean-Eric Vergne fik problemer. Noget som ikke var utænkeligt for banen var den samme, men for første gang i år var der hele tre Attack Modes.

Søndagens kvalifikation gjorde mesteren skulle findes mellem Jean-Eric Vergne og Lucas di Grassi. Sebastien Buemi mistede sin chance, da det krævede pole position og de point den giver. Den tog Alexander Sims og han førte første del af løbet.

Robin Frijns fik dog så godt styr på sin Envision Virgin-racer, at han kunne komme forbi Alexander Sims med en lille smule kontakt. Herfra handlede det kun om at holde sig fri fra problemer. Inden da skulle han dog forbi Sebastien Buemi.

Jean-Eric Vergne kørte et sikkert løb, hvor han ikke tog unødvendige chancer. Han avancerede til pointene, faldt lige udenfor igen for igen at komme i pointene. Store dele af løbet skyggede han Lucas di Grassi, som var den eneste med en mesterskabschance.

Jose-Maria Lopez havde en kontrovers med Andre Lotterer på første omgang. Han spandt, men gav gas med det samme og kørte direkte ind i Lotterer. Lotterer udgik med et ødelagt hjulophæng. Tyskeren fik en tidsstraf for at have forårsaget episoden med Lopez.

Der var mange flotte overhalinger i løbet. Daniel Abt lavede flere af disse overhalinger og der blev trods aggresivitet kørt ganske pænt søndag.

Sidste omgang kører Mitch Evans og Lucas di Grassi sammen. Noget som Evans kropssprog tydeligt viser var unødvendigt. Det får ingen betydning for Jean-Eric Vergne, der kører over stregen som mester. Den første kører, der vinder to mesterskaber (et i Gen 1 og nu et i Gen 2-bil). Det gav samtidig Techeetah teammesterskabet for andet år i træk.

Lucas di Grassis uheld rykkede Sebastien Buemi op på andenpladsen i mesterskabet. Buemi har nu været vicemester tre gange og taget et mesterskab på fem sæsoner.

Resultatet af det andet løb i New York blev:

Plads Kører Team Bil Afstand
1 Robin Frijns Virgin Audi 47m22.289s
2 Alexander Sims BMW BMW 3.200s
3 Sebastien Buemi e.dams Nissan 3.912s
4 Sam Bird Virgin Audi 4.270s
5 Daniel Abt Audi Audi 4.757s
6 Oliver Rowland e.dams Nissan 8.382s
7 Jean-Eric Vergne DS Techeetah DS 9.446s
8 Stoffel Vandoorne HWA Venturi 9.738s
9 Antonio Felix da Costa BMW BMW 11.727s
10 Gary Paffett HWA Venturi 12.251s
11 Jerome d’Ambrosio Mahindra Mahindra 18.944s
12 Pascal Wehrlein Mahindra Mahindra 27.144s
13 Oliver Turvey NIO NIO 28.045s
14 Tom Dillmann NIO NIO 28.580s
15 Felipe Massa Venturi Venturi 28.635s
16 Alex Lynn Jaguar Jaguar 41.420s
17 Mitch Evans Jaguar Jaguar 1m27.009s
18 Lucas di Grassi Audi Audi 1 omg.
19 Maximilian Gunther Dragon Penske 2 omg.
Edoardo Mortara Venturi Venturi Udgået
Andre Lotterer DS Techeetah DS Udgået
Jose Maria Lopez Dragon Penske Udgået