Er tiden ved at løbe fra Monaco?

Monacos Grand Prix Copyright Red Bull Contentpool

Monaco er kronjuvelen i Formel 1 og har altid været det mest prestigefyldte løb i Formel 1. De sidste mange år har selve løbet dog lidt under større og tungere biler, som har gjort det endnu sværere at overhale.

I år er weekendformatet ændret, så det ikke længere er torsdag der køres frie træninger, men som vanlig om fredagen. Løbet har dog altid været “gratis” for Monaco, men der er nu kommet pres fra flere sider til, at løbet skal gøres bedre, både racermæssigt såvel som økonomisk for holdene.

Zak Brown
Copyright Ewert Foto

McLarens Zak Brown udtalte til ‘Reuters’:

“Monaco har altid stået for den mest glamourøse del af Formel 1. Jeg mener Miami, Singapore, Las Vegas er nogle mere rimelig glamourøse markeder.”

“Jeg mener Monaco skal have de samme kommercielle betingelser som andre grand prixer, og måske også arbejde med at ændre deres bane fordi når vores biler bliver større, så bliver racing sværere.”

Antonio Giovinazzi
Copyright Alfa Romeo Racing

“Man er nødt til at tage historien i betragtning, men jeg mener du også skal overveje, hvordan showet bliver lavet. Der er også et element, der ikke skal drive vores beslutninger, men bør være en del af vores overvejelser om hvad der er deres økonomiske tilføjelse til sporten.”

“Jeg vil meget hellere have Monaco end ikke…men lige sporten er større end nogen kører eller hold, mener jeg også den er større end noget grand prix.”