Emilia Romagna – Sprint – Max tog også sprinten

Max Verstappen fan Copyright Red Bull Contentpool

Årets første sprintrace er her. Imola har fået æren af at lægge asfalt til sprinten, hvor Kevin Magnussen starter fra en imponerende plads fire og Mercedes for første gang siden Japans GP 2012 ikke har en bil at finde i top 10.

21 omgange skal der køres og der er ingen krav til dækskifte. Solen skinner over banen, og da starten på opvarmningsgangen starter, så holder Fernando Alonso stille. Han kommer dog i gang og kan tage sin oprindelige startplacering tilbage.

Der er fuldt hus på tribunerne, der håber Charles Leclerc kan tage føringen og sejren fra Red Bulls Max Verstappen. Nicholas Latifi melder, at der er røg fra de to Alpha Tauriers bremser.

Starten på Imola sprintrace
Copyright Red Bull Contentpool

Charles Leclerc tager starten, Lando Norris tager næsten Max Verstappen, mens Sergio Perez får en god start og angriber med det samme Kevin Magnussen. Vi skal dog ikke mange sving ind i løbet før safety car kommer på banen. Guanyu Zhou og Pierre Gasly rammer hinanden, og det sender kineserens Alfa Romeo i muren, mens Pierre Gasly må en tur i pit med et ødelagt dæk og vinge.

Kevin Magnussen får faktisk en god start, men så forsvinder pladsen, så Kevin må bruge bremsen. Daniel Ricciardo har kontakt med Kevins baghjul, men de er alle umiddelbart heldige.

Sergio Perez
Copyright Red Bull Contentpool

Af de tyve biler er det kun Nicholas Latifi og begge Haas, der er startet på mediumdæk. Lewis Hamilton er rykket fra startplads 13 til plads 15. Safety car kører ind på omgang 5 og Charles trykker på. Carlos Sainz presser på Fernando Alonso. Kevin Magnussen får det sort/hvide-flag for at have zigzagget på langsiden foran Sergio Perez.

Der er lidt stilstand på banen, hvor DRS ikke er åbnet endnu. Kevin er dog ikke i DRS. Carlos Sainz får DRS’et sig forbi Fernando Alonso og kører udenom i den første chikane. Max Verstappen er udenfor DRS på Charles Leclerc.

På omgang 8 DRS’er Sergio Perez sig forbi Kevin Magnussen, der ikke har en chance mod den hurtigere Red Bull. Carlos Sainz er indenfor sekundet på Daniel Ricciardo, mens Valtteri Bottas DRS’er sig forbi Sebastian Vettel på langsiden.

Kevin forsvarer sig mod Daniel Ricciardo, mens Carlos Sainz kan bruge DRS på Daniel Ricciardo. Daniel kommer dog forbi Kevin på omgang 11 og nu er det kun et spørgsmål om Carlos Sainz kommer forbi før DRS på start/mål-langsiden.

Carlos Sainz har ingen problemer med at komme forbi vores danske kører på start/mål. Sergio Perez bruger også DRS til at komme forbi Lando Norris, så top 3 nu er Leclerc, Verstappen og Perez. Carlos Sainz er nået op til Daniel Ricciardo og kører indenom på start/mål. Tifosi har en fest.

Max Verstappen kører udenom Charles Leclerc
Copyright Red Bull Contentpool

Kevin fører an i et tog foran Alonso og Bottas. Kevins medumdæk er tydeligvis ikke lige så gode som soft-dækkene på de andre. Alonso får en advarsel for at skifte retning ned af langsiden. På omgang 16 kommer Valtteri Bottas forbi Fernando Alonso. Et DRS dragrace på start/mål-langsiden.

Mick Schumacher overhaler Sebastian Vettel. Med fire omgange tilbage er Max Verstappen kommet i DRS på Charles Leclerc, så der bliver god kamp om føringen i løbet. Max bruger DRS og kører sig cirka fire tiendedele ind på Charles Leclerc. En viden som han  kan bruge til at lægge afstand inden start/mål-langsiden.

Carlos Sainz kører sig forbi Lando Norris på start/mål på omgang 19. Valtteri Bottas kører forbi Kevin Magnussen. Det lykkes for Max Verstappen at komme tæt nok på Charles Leclerc før start/mål og kan bruge DRS til at komme forbi udenom ind i chikanen. Max får hurtigt kørt sig ud af sekundet, så han kan tage sejren og otte point.

Max Verstappen fik overrakt medaljen af tidligere Ferrari-ikon Jean Alesi
Copyright Red Bull Contentpool

Hvor Kevin Magnussen ikke får det optimale ud af mediumdækkene, så kører Mick Schumacher sig op til plads 10. Kevin redder dog det sidste point og starter fra p8 i morgen søndag. Hvor meget indflydelse fik safety car-omgangene på dækkene?

Resultatet af Emilia Romagna sprintløbet blev:

 1. Max Verstappen (8 point)
 2. Charles Leclerc (7 point)
 3. Sergio Perez (6 point)
 4. Carlos Sainz (5 point)
 5. Lando Norris (4 point)
 6. Daniel Ricciardo (3 point)
 7. Valtteri Bottas (2 point)
 8. Kevin Magnussen (1 point)
 9. Fernando Alonso
 10. Mick Schumacher
 11. George Russell
 12. Yuki Tsunoda
 13. Sebastian Vettel
 14. Lewis Hamilton
 15. Lance Stroll
 16. Esteban Ocon
 17. Pierre Gasly
 18. Alex Albon
 19. Nicholas Latifi
 20. Guanyu Zhou (DNF)