Emilia Romagna – Max sejrer

Max Verstappen vinder Emilia Romagna 2021 Copyright Red Bull Contentpool

Årets andet løb er få minutter fra at gå i gang og selv om det så ud til at blive et normalt tørvejrsløb, så ville regnen det anderledes og faldt så kraftigt på den ene del af banen, at alle kørere der kørte ud på deres funktionsomgange valgte enten intermidiates eller full wets.

Fernando Alonso skøjtede af banen, men kom tilbage på asfalten igen. Regnen har nu gjort hele banen våd, men regnen skulle være forsvundet, men banen er ikke erklæret et wetrace, så der kan være forskel på de dæk, som kørerne har på.

Sebastian Vettel starter fra pitten. 16 af de 20 kørere starter på intermediates. Gasly og Ocon gambler på regnvejrsdækkene. Alle 19 biler kommer godt afsted på formationsomgangen, Vettel er jo i pitten. Der er en del vand ude på banen og Charles Leclerc spinner rundt på formationsomgangen.

Selve start/målstregen ser rimelig tør ud, men jeg vil være meget overrasket, hvis der ikke er et par biler udenfor den sorte asfalt på den første omgang.

Starten på Emilia Romagna 2021
Copyright Pirelli

Hamilton får en rimelig start, men Max Verstappen får en bedre start og tager føringen fra Lewis, der skøjter over kerbs og får skade på bilen. Flere biler er af banen, men kun en er alvorlig. Nicholas Latifi i sin bedste start i Formel 1 spinner af banen, han kommer tilbage, men kommer i karambolage med Nikita Mazepin og ender i muren.

Latifi kører dog af banen og kommer tilbage på banen lige foran Nikita Mazepin, der meget tydeligt fra onboardbillederne sænker farten, men Latifi accelerer med det ene sæt imellem Nikitas og derfor rammer de sammen.

Safety car kommer med det samme på banen, Esteban Ocon kører i pit og kommer tilbage på banen på den sidste kørende placering.

Max Verstappen går fra p3 til p1 i starten
Max Verstappen vinder Emilia Romagna 2021
Copyright Red Bull Contentpool

Sebastian Vettel kører i pit og får skiftet dæk og muligvis arbejdet på den Brake by wire-fejl, som der blev meldt om tidligere. Mick Schumacher crasher sin Haas på start/mål-langsiden, da han zigzagger på banen og mister kontrollen. En pinlig fejl der smadrer vingen på Haas-raceren.

De italienske marshalls skal dog ikke have ros for deres hurtighed for Micks forvinge og stumper ligger stadig på banen uden antegn til at blive fjernet. Pitlanen er lukket, og Sergio Perez kører af banen bag safety car. Han får dog lov til at tage sin plads tilbage. Mick kommer i pit og får skiftet forvingen.

Det går ikke hurtigt og på omgang syv kører safety car i pit igen. Max giver den gas og Hamilton går til angreb med det samme. Charles Leclerc ligger lige bag Lewis’ Mercedes. Max stikker af og er mere end tre sekunder foran ved målstregen.

Safety car var flere gange på banen
Copyright Pirelli

Pierre Gasly er på regnvejrsdæk og det kan han udnytte på den våde del af banen. Gasly og Norris slås for på den våde del er Pierre hurtigere, men på den optørrende del af banen er det Lando Norris. Carlos Sainz udnytter sine intermediates til også at gå forbi Pierre Gasly.

Lance Stroll kommer næsten forbi Gasly, men Gasly udnytter sine dæks evne til at trække forbi igen. Carlos Sainz kører også en tur af banen nede i Rivazza. Stroll kommer dog forbi senere på omgangen og Valtteri Bottas trækker også forbi Pierre Gasly.

Sergio Perez får en tisekunders stop’n’go-straf for at have overhalet under safety car. Gasly falder igennem feltet og George Russell kommer forbi og Gasly bliver ved med at falde bagud.

Max Verstappen foran Lewis Hamilton
Max Verstappen vinder Emilia Romagna 2021
Copyright Red Bull Contentpool

Sebastian Vettel ligger lige foran de to Alpine-racere. , hvor Esteban Ocon går forbi Fernando Alonso. Carlos Sainz kører af i Rivazza igen og selv om han ikke taber placeringer, så er afstanden til de to McLaren blevet kraftigt forøget.

Pierre Gasly kaldes i pit og kommer ud på intermediates. Max Verstappen beder pitten om at holde øje med om nogle kørere skifter til slicks. Lando Norris beklager sig over, at han ikke kan komme forbi Daniel Ricciardo, da han er hurtigere.

Hurtigste omgang er nu under 1.27. Daniel Ricciardo får besked på at lade Lando komme forbi. Det kommer han på stykket ned mod sving 9. Max Verstappen melder til pitten, at banen virker tørrere, men at det samtidig støvregner.

Top 10 på omgang 20 er Ver, Ham, Lec, Per, Nor, Ric, Sai, Str, Bot, Rus

Lando Norris er trukket næsten fem sekunder fra Daniel Ricciardo på få omgange. Max Verstappen har allerede lappet Fernando Alonso på plads 16. Charles Leclerc siger at sine fordæk er væk. Der er også ved at komme en tør linje på banen, men udenfor den er der stadig vådt.

Sebastian Vettel kører i pit og kommer ud på mediumdækkene. Nu kommer fokus på tyskeren, men han idømmes en tisekunders stop’n’go for ikke at have dæk på bilen ved fem minutters mærket før løbsstart. Hvorfor man så vælger at give den lige efter pitstoppet er lidt mærkeligt.

Oppe i front fører Max med lige under fem sekunder til Lewis Hamilton. Sainz nærmer sig Ricciardo og den sorte Mercedes kan ikke køre forbi den grønne Mercedes ude på banen. Sebastian Vettel kører i pit til sin stop’n’go.

Mick Schumacher har været i pit og er kommet ud på soft. Lewis har kørt to sekunder ind på Max Verstappen.

Lewis er efter 26 omgang 2.6 efter Max Verstappen. Verdensmesteren kører stærkt. Carlos Sainz kører forbi Daniel Ricciardo, mens Yuki Tsunoda kører i pit og sender japaneren ud på medium. Med 1½ sekund mellem Lewis og Max kører Red Bull-køreren i pit. 2.2 sekunder senere kører han tilbage på banen på medium og det starter en pitrunde.

Carlos Sainz er i pit på omgang 28 og ud på medium. Lewis har kørt stærkt, men holder stille i 4 sekunder i pitten. Det betyder at Max Verstappen er tilbage i front. Sergio Perez kommer i pit omgangen efter og holder stille længe på grund af Stop’n’go-straffen.

Bottas følger omgangen efter med 2.2 sekunder. Valtteri undercutter Lance Stroll og er tilbage på banen i p8. Sebastian Vettel smider en 1.23 ind som hurtigste omgang. Lance Stroll kommer forbi Bottas omgangen efter og Lewis Hamilton trykker til den ude på banen.

Lewis kører dog af banen oppe i sving 7 og han glider helt ud i dækmuren. Skade på forvingen og han bakker hele vejen tilbage til banen, hvilket han ikke må. Kort efter klippes der til endnu et uheld. Bottas’ Mercedes og George Russells Williams. Briten er meget vred og giver sin mening til kende overfor Bottas.

George Russell mener Bottas trækker ind foran og dermed mister #63 kontrollen og ude af kontrol rammer Williams-raceren Bottas. En Alpine er også af banen.

Safety car når ikke at komme på banen, da der kommer rødt flag på banen.

Stillingen på omgang 34 er

 1. Max Verstappen
 2. Charles Leclerc
 3. Lando Norris
 4. Sergio Perez
 5. Carlos Sainz
 6. Daniel Ricciardo
 7. Lance Stroll
 8. Kimi Raikkonen
 9. Lewis Hamilton
 10. Yuki Tsunoda
 11. Antonio Giovinazzi
 12. Fernando Alonso
 13. Esteban Ocon
 14. Pierre Gasly
 15. Sebastian Vettel
 16. Mick Schumacher
 17. Nikita Mazepin
 18. Valtteri Bottas (DNF)
 19. George Russell (DNF)
 20. Nicholas Latifi (DNF)

Tvbillederne viser at Lewis’ afkørsel skyldes, at han kommer ud på den våde asfalt da han skal sætte George Russell en omgang tilbage.

Der meldes at fem minutter før genstart skal en række biler køre frem til pitten. Alle sammen kørere som er en omgang tilbage, som skal køre omgangen tilbage. Dermed vil løbet blive genstartet i den korrekte rækkefølge. Løbet genstartes 16.25 meldes der.

Løbet bliver genstartet bag safety car. Man havde ellers mulighed for at lave en stående start. Flere kørere har fået skiftet dæk og er kommet ud på de røde softdæk. Lando Norris og Sergio Perez er ude på bløde dæk, men kan de holde til 29 omgange på banen.

Kimi Raikkonen skøjter af bag sikkerhedsbilen, men også Max Verstappen mister kontrollen. Leclerc lader dog Max Verstappen beholde sin plads og Max giver den gas. På softdækkene trækker Lando Norris forbi Charles Leclerc.

Yuki Tsunoda spinner i gruset, men kommer tilbage på banen. Lewis Hamilton har avanceret til p8.

Max Verstappen kører på omgang 35 en 1.21.006 som hurtigste omgang. 1.20.353 er næste omgang fra Max, der nu er 2.3 sekunder foran Lando Norris. Sergio Perez kører af i sving 6 og rykker helt ned til p14.

Lewis Hamilton bruger DRS til at komme forbi Lance Stroll og er nu oppe på p6. Lance Stroll beklager sig over radioen over der sker noget med bilen, og meldingen er, at det er noget synkronisering, hvilket godt kunne tyde på et gearkasseproblem.

Sergio Perez kører af i Rivazza. Antonio Giovinazzi kører i pit for at få kigget på bremserne. Lewis Hamilton kører stærkt og nærmer sig Daniel Ricciardo på plads fem. Lewis kører forbi med DRS på start/mål-langsiden. Sebastian Vettel er tæt på Fernando Alonso, der ligger lige udenfor pointene.

Med 19 omgange tilbage skal der en straf til Lewis Hamilton for at forhindre, at briten slutter på p2. Yuki Tsunoda bliver advaret om, at han skal overholde banegrænsen i sving 10. Charles Leclerc er kommet i DRS-afstand på Lando Norris.

Sergio Perez er på omgang 46 i angreb på Sebastian Vettel.

Top 10 på omgang 47 er Ver, Nor, Lec, Sai, Ham, Ric, Str, Gas, Rai, Oco

Max Verstappen fører foran Lando Norris og Charles Leclerc
Max Verstappen vinder Emilia Romagna 2021
Copyright Red Bull Contentpool

Sergio Perez forsøger at komme forbi Sebastian Vettel, men han kører ud over kerbsene og dermed beholder Sebastian Vettel sin placering. Perez kommer dog forbi Sebastian Vettel. Lewis Hamilton kommer forbi Carlos Sainz på start/mål-langsiden ved hjælp af DRS. Han er lige over to sekunder efter Lando Norris på p2.

Lando Norris beklager sig over vibrationer i McLaren-raceren, mens Lewis kører en omgangstid under 1.18 med 12 omgange tilbage.

Charles Leclerc har stadig DRS på Lando Norris og det betyder, at Lewis Hamilton trods DRS ikke kan komme forbi. Charles er dog tæt på at ryge ud af DRS og så kommer Lewis Hamilton. Det kommer han og Lewis har ingen problemer med at køre forbi Charles Leclerc.

Dermed er Lewis Hamilton tilbage på podiet og det vil være meget overraskende, hvis Lando Norris med syv omgange tilbage, kan holde verdensmesteren bag sig. Yuki Tsunoda idømmes fem sekunders tidsstraf.

Sergio Perez foran Sebastian Vettel
Max Verstappen vinder Emilia Romagna 2021
Copyright Red Bull Contentpool

Lewis er nu i DRS på Lando Norris, men første forsøg kommer Lewis ikke forbi. Andet forsøg kommer han heller ikke forbi. Yuki Tsonoda er ved at nå Lance Stroll, men har en tidsstraf. Yuki kører dog af i Rivazza og det giver lidt luft til canadieren.

På omgang 60 kommer Lewis Hamilton forbi Lando Norris. Max Verstappen er tyve sekunder foran Lewis Hamilton og nu bliver der kamp om hurtigste omgang.

Podiet i Emilia Romagna 2021
Copyright Red Bull Contentpool

Lewis kører en 1.16.7 og sætter ny hurtigste omgang. Med nuværende resultat vil hurtigste omgang afgøre om Lewis Hamilton eller Max Verstappen skal føre verdensmesterskabet om fem minutter.

Sebastian Vettel trækkes ud af løbet med en defekt gearkasse.

Max Verstappen tager en flot sejr og tager den sejr, som han følte sig snydt for i Bahrain for tre uger siden. Lewis har hurtigste omgang og fortsætter med et point med at føre mesterskabet. Lando Norris slutter på podiet foran de to Ferrarier.

Sebastian Vettel klassificeres, da han har gennemført mere end 90% af løbet. Sjovt nok slutter han stadig foran Mick Schumacher og Nikita Mazepin, der trods et spin på de sidste omgange, gennemfører sit første Formel 1-løb.