EE: Rosberg vinder Desert Xprix

Johan Kristoffersson jubler over sejren Copyright Extreme E

Det var finaledag i Extreme E, og finalisterne skulle findes gennem en semifinale og et crazy race. Navnet Crazy race skyldes, at vinderen af det heat kommer i finalen, hvor holdet kommer op imod de to vindere fra semifinalen.

Semifinalen bestod af X44, Rosberg X Racing og ACCIONA Sainz XE. Mændene kørte først, hvilket lørdag blev forklaret som en fordel ved kørerskift, hvor sikkerhedsselerne skulle strammes til kvinderne, men løsnes til mændene.

Det var første gang vi så tre biler på banen på samme tid, og her så vi både spændingselementet, men også fejlen ved tre biler i en ørken på samme tid. For selv om Carlos Sainz tog starten, så endte han hurtigt efter Johan Kristoffersson og Sebastien Loen for Rosberg og X44. Meget hurtigt kom der god afstand mellem de tre deltagere, hvor kun den forreste kører havde frit udsyn.

Afstanden blev kun større efter kørerskiftet efter en omgang, men der var reelt ikke nogen spænding, hvis der ikke kom kørerfejl eller materielfejl. Så Carlos Sainz kom ikke med videre til finalen.

Starten på Crazy race
Copyright Extreme E

Crazy race havde selskab af JBXE, Andretti United Extreme E og Hispano Suiza. Jenson Buttons taktik var “Just go really fast”. Desværre var det det modsatte der skete. Manglende erfaring overfor Timmy Hansen (Andretti) og Oliver Bennett (HS) betød, at han var sidst efter de første gates og uden frit udsyn blev afstanden hurtigt meget større.

Resten af racet var ren deja vu fra semifinalen og Andretti United avancerede til finalen.

Starten på finalen
Copyright Extreme E

Finalen gik på samme måde. Timmy Hansen tog starten, men Johan Kristoffersson kom forbi og Sebastien Loeb lå bagerst. Som de to tidligere heats så blev afstanden forøget mellem alle tre deltagere. Igen var de store sandskyer årsagen til, at der ikke kunne køres tæt, så resultatet kunne næsten kaldes dominerende. Nico Rosbergs hold vandt første Xprix i Extreme E.

Resultatet af finalen

 1. Rosberg X Racing (Johan Kristoffersson / Molly Taylor) 2 omg.
 2. Andretti United (Timmy Hansen / Catie Munnings) +23.73s
 3. X44 (Sébastien Loeb / Cristina Gutiérrez) +1m38.09s

Mesterskabsstillingen

 1. Rosberg X Racing (Johan Kristoffersson / Molly Taylor) 35 point
 2. X44 (Sébastien Loeb / Cristina Gutiérrez) 30 point
 3. Andretti United (Timmy Hansen / Catie Munnings) 28 point
 4. ACCIONA | Sainz XE Team (Carlos Sainz / Laia Sanz) 26 point
 5. Hispano Suiza XITE Energy Team (Oliver Bennett / Christine Giampaoli Zonca) 20 point
 6. JBXE (Jenson Button / Mikaela Åhlin-Kottulinsky) 17 point
 7. ABT Cupra XE (Mattias Ekström / Claudia Hürtgen) 13 point
 8. Segi TV Chip Ganassi Racing (Kyle LeDuc / Sara Price) 12 point
 9. Veloce Racing (Stéphane Sarrazin / Jamie Chadwick) 8 point