Drop Reverse Grid-ideen

Pierre Gasly og Alex Albon rammer hinanden Copyright Red Bull Contentpool

Hvordan gør man Formel 1 mere spændende? Forskellen på Mercedes, Red Bull Racing og tilmed Ferrari og de resterende hold har længe været alt for stor, men hvordan ændrer man dette?

Vi ved allerede, at Formel 1 får en nulstilling i 2022 med det nye tekniske reglement og et lille skridt med budgetloftet næste år, men specielt det røde flag i den italienske grand prix-weekend, hvor Lewis Hamilton blev sendt bagerst på gridden efter sin 10 sekunders stop’n’go-straf og gav årets mest overraskende podium.

Det fik med det samme reverse grid-ideen til at blusse op igen, men selve ideen modtager ikke megen opbakning fra flere hold og kørere.

Prima Variante i genstarten på Italiens GP
Copyright Haas F1 Media

En af de største modstandere er naturligvis Toto Wolff, hvis hold vil være det nuværende hold der vil blive ramt hårdest.

“Jeg mener ikke, at man skal pille ved formatet. Vi har set løbsserier, der har prøvet at ændre formater, der historisk set er blevet misforstået af fansene. NASCAR og The Chase er i mine tanker og jeg mener ikke vi skal pille for meget.”

NASCAR indførte for år tilbage et format, hvor løbet deles op i tre dele, hvor feltet samles med et ‘Competion Yellow’ og genstartes, og point uddeles efter hver del.

“Det er ikke fordi jeg er pro-Mercedes. Tværtimod, jeg kan lidt variation og uforudsigelighed, og vi vil have løb, der vil være meget anderledes som Monza-løbet.”

“Men ingen ønsker en vinder, der er startet bagerst på gridden. Jeg mener ikke vi skal designe freak-resultater, hvor det er næsten umuligt at overhale, bare fordi vi mener hakkeordenen skal være være en anden.”

Lance Stroll med sit team
Copyright Racing Point

Formel 1 er en sport, ikke et show.

“Dette er et meritokrati, det her er en sport, hvor den bedste mand og bedste maskione vinder. Det er ikke WWE (World Wrestling Entertainment, red.), hvor udfaldet er helt tilfældigt.”

“Hvis du ønsker at gøre det tilfældigt, så lad os gøre det til et show. Men jeg mener kernen i sportens DNA er at være en sport, ikke en underholdningsplatform.”

“Det er ikke et show, det er ikke et reality show, og det er ikke Big Brother.”

“Jeg mener ikke vi skal gå den vej.”