Direkte duel mellem Schumi og Kimi

Lewis Hamilton i Mercedes W12 Copyright Mercedes AMG

Sikke en overskrift og den er langt fra din første tanke, men ifølge det tyske ‘Auto Motor und Sport’ så skal Mick Schumacher og Andrea Kimi Antonelli op i en direkte duel i en Mercedes W13 på Silverstone.

Det skriver det tyske medie, og det handler bl.a. om den italienske kører vil være klar til at overtage Lewis Hamiltons sæde næste år. Det er ikke resultaterne fra F2, der har gjort sædet ekstra varmt, men mere et ønske fra Toto Wolff om at finde den næste stjerne.

Det er en privat test på Silverstone, og der vides ikke så meget om den. Det behøver ikke være det fulde grand prix-layout, der køres på, men formålet er at se om Kimi Antonelli kan køre fra Mick Schumacher, der ikke har kørt Formel 1 i 1½ år.

Kan han slå Mick på banen, så er det ledige sæde hos Mercedes en mulighed. Dog er Kimi Antonelli nødt til at have point nok til en superlicens, og som det er lige nu, så er han et stykke fra superlicensen.

Andrea Kimi Antonelli i Mercedes W17 på Imola
Copyright Mercedes AMG

Kimi Antonelli deltog i april i en privat test på Imola, og selv om der ikke er nogle officielle tider fra testen, så skulle han have kørt gode tider. Det vil helt sikkert gøre det nemmere at få en chance i Formel 1, hvis han kan køre fra Mick Schumacher.

Realistisk er det nok mere sandsynligt, at den italienske juniorkører får en chance i 2026 med det nye reglement, hvilket på samme tid besværliggør bl.a. Carlos Sainzs chancer for et sæde.

Ferrari-køreren skulle være tilbudt en etårig kontrakt med Mercedes, netop fordi planen er Kimi Antonelli fra 2026, men et år er for lidt da han så skal ud og søge et nyt team i 2026, og nomadeprædikatet er aldrig godt at få på sig.

Mick Schumacher som er modparten i denne duel nævnes i rygter som en potentiel Alpine F1-kører næste år, hvor rygterne ihvertfald taler om fuld udskiftning af Pierre Gasly og Esteban Ocon.

Det værste ved denne duel er, at fordi den er privat, så er det ikke sikkert, at vi får nogle tider at vide fra testen.