Christian Lundgaard kører F3 i år

Christian Lundgaard Copyright Ewert Foto

Christian Lundgaard havde breaket det i lørdags under et interview med Peter Palshøj under Dansk Motorsport Awards, men det officielle pressemøde blev afholdt klokken 11.02 i dag.

Det skete hos Ejner Hessel i Albertslund, hvor Renault Danmarks kommunikationschef Søren Ignaz bød velkommen og stolt fortalte, at Christian også i år er en del af Renault Sports juniorprogram, og at dagen i dag bliver brugt over hele verden til at præsentere 2019 juniorprogrammet.

Christian Lundgaard fik ordet og fortalte, at han i år kører F3 og det kommer til at ske for ART Grand Prix-holdet. ART var topholdet i GP3 og burde også være det i år. Hvordan sæsonen starter i Spanien og slutter i Sochi.

Otte afdelinger fordi Abu Dhabi er blevet droppet på grund af de otte uger mellem de to løb. Efter annonceringen var der tid til spørgsmål fra de fremmødte og her udtalte Christian, at hans største konkurrent i år er Max Fewtrell, da han også er en del af Renault Sport Juniorprogrammet.

Christian Lundgaard og Søren Ignaz
Copyright Ewert Foto

Efterårets Abu Dhabi test i GP3 havde afsløret, at Christian havde haft problemer med fysikken. Ifølge Christians fysiske træner skyldes det dog, at Christians sæde ikke var støbt ordentligt og han derfor brugte biceps fremfor rygmuskulaturen til at styre bilen med. Det var dog et wake up call, så vinteren var brugt på styrketræning.

Skulle Christian blive tilbudt et Formel 1-sæde, så mangler han kun 9 point for at have optjent de 40 point det kræver at få en superlicens. Nå ja så fylder han 18 år til sommer, så det mente Christian, at farmand Henrik glædede sig til.

Adressen skulle være skiftet ud med en adresse tættere på Enstone, England, men det skifte kommer først til sommer. Juniorerne kommer også til at være tættere på Formel 1-holdet i løbsweekenderne.

Christian Lundgaard
Copyright Ewert Foto

GPnews har lavet et lille interview, som ligger på vores facebookside.

Sæsonen ser således ud for Christian Lundgaard.

Runde Bane Løb 1 Løb 2
1 Spain Circuit de Barcelona-Catalunya, Montmeló 11. Maj 12. Maj
2 France Circuit Paul Ricard, Le Castellet 22. Juni 23. Juni
3 Austria Red Bull Ring, Spielberg 29. Juni 30. Juni
4 United Kingdom Silverstone Circuit, Silverstone 13. Juli 14. Juli
5 Hungary Hungaroring, Mogyoród 3. August 4. August
6 Belgium Circuit de Spa-Francorchamps, Stavelot 31. August 1. September
7 Italy Autodromo Nazionale Monza, Monza 7. September 8. September
8 Russia Sochi Autodrom, Sochi 28. September 29. September