Christian klar til sæsonstart

Christian Rasmussen i sin 'Scholarship'-bemalede Indy Pro 2000. Copyright Indy Pro 2000

Vi har to danskere placeret i nogle af de store supportklasser op mod henholdsvis F1 og Indycar. Christian med efternavnet Lundgaard har kørt sin første afdeling i Bahrain i F2, men den anden Christian med efternavnet Rasmussen får sæsondebut denne weekend.

Det sker i Indy Pro 2000-mesterskabet, der starter på Barber Motorsports Park i Alabama, og som i de tidligere år Jay Howard Driver Development. ”Målet er helt klart at vinde” udtaler det amarkanske talent, og melder sig selv og bil klar.

Hestekræfterne har fået et nyk op, og det samme har bilens tophastighed. Fra 240 km/t i sidste sæson til 260 km/t i den kommende sæson. Lørdag den 17. april kl. 17:10 dansk tid køres første løb i den nye klasse.

Christian Rasmussen
Copyright GK Nordic

Løbene i Indy Pro 2000 skulle gerne kunne streames via dette link. 

Hvad er så målsætningen for i år for danskeren, der sidste år satte rekorder i US F2000.

”Målet er helt klart at vinde. Efter sejren i sidste sæson har jeg fået mere blod på tanden og min drøm om IndyCar er bestemt ikke blevet mindre. Jeg glæder mig og er rigtig fortrøstningsfuld i forhold til at skulle køre Indy Pro 2000.”

“Jeg har forlænget min aftale med JHDD, og har dermed ikke skulle bruge kræfter og energi på at vænne mig til nye mennesker og et nyt setup. Det betyder også, at jeg udelukkende har kunne fokusere på mig selv og bilen, hvilket har givet tryghed i forberedelserne til sæsonen. Det bliver en god sæson.”

Christian Rasmussen i en Indy Pro 2000
Copyright Jay Howard Driver Development

”Jeg har en god følelse i maven i forhold til sæsonen. Efter at have testet bilen sidste weekend, hvor vi var næsthurtigst af alle, er jeg fortrøstningsfuld forud for sæsonen. Jeg føler mig godt tilpas i sædet, og føler at både bilen, teamet og jeg selv er klar. Vi har en god idé om, at vi har en god fart. Træningstiderne har været fornuftige og det giver helt sikkert optimisme forud for sæsonen.”

“Jeg glæder mig til at komme i gang.”

Der skal i alt køres 18 løb på ni forskellige baner i sæsonen.

Indy Pro 2000 svarer “i Formel 1-termer” til FIA F3-mesterskabet.